Ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται! Με νότιους ανέμους που φτάνουν και τα 8 μποφόρ το Blue Star Naxos δαμάζει τα κύματα στο λιμάνι της Τήνου με μια εντυπωσιακή μανούβρα.

Tο κύμα κακοκαιρίας που επηρεάζει ήδη τη χώρα μας θα συνεχιστεί και το επόμενο 24ωρο με χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμη και σε ημιπεδινές – πεδινές περιοχές της κεντρικής, βόρειας και ανατολικής Ελλάδας.

Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά των νοτίων ηπειρωτικών και της Ηπείρου, καθώς και στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας.

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στο Αιγαίο, στο Ιόνιο, στα νότια ηπειρωτικά και κατά τόπους σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου των κεντρικών και βορείων ηπειρωτικών. Τα φαινόμενα στο Ανατολικό Αιγαίο και στη Θράκη και ενδεχομένως και σε άλλες νησιωτικές περιοχές, θα είναι κατά τόπους έντονα.

Η θερμοκρασία θα συνεχίσει την πτώση της σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στην ελάχιστη τιμή της την Πέμπτη ή τις πρώτες ώρες της Παρασκευής.

Σημειώνεται ότι τα χιόνια θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική όπου αύριο θα χιονίσει ακόμη και στα βόρεια προάστια ενώ και στην Θεσσαλονίκη τα χιόνια ενδέχεται να «χτυπήσουν» την πόρτα της πόλης.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί και στους ανέμους που θα φτάνουν τα 8 με 9 μποφόρ τόσο στο Ιόνιο όσο και στο Αιγαίο.

Δείτε το σχετικό βίντεο από τους Minas Akepsimaidis – George Nazos: