Το ποσό των 50.000 ευρώ καλείται να επιστρέψει νοσηλεύτρια στο ελληνικό Δημόσιο η οποία επί 17 έτη εργαζόταν έχοντας προσληφθεί κάνοντας χρήση πλαστού πτυχίου. Σήμερα η υπόθεση της συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο επίτροπος Επικρατείας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Αντώνιος Νικητάκης πρότεινε να απορριφθεί η αίτηση ακύρωσης κατά της καταλογιστικής πράξης νοσηλεύτριας η οποία είχε προσληφθεί, προσκομίζοντας πλαστό πτυχίο Λυκείου, πρότεινε σήμερα στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο επίτροπος Επικρατείας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου, Αντώνιος Νικητάκης. Με την καταλογιστική πράξη η νοσηλεύτρια καλείται να επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο 50.000 ευρώ, ποσό το οποίο αφορά στις αποδοχές που είχε λάβει.

Σημειώνεται ότι αρχικά στη νοσηλεύτρια καταλογίστηκε , το ποσό των 179.000 ευρώ. Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε με την καθαρίστρια του Βόλου, η οποία προφυλακίστηκε για ανάλογη περίπτωση και τελικά δικαιώθηκε από τη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, το Δημόσιο μείωσε το ποσό στις 50.000 ευρώ. Η απόφαση της Ολομέλειας του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου θα αποτελέσει πιλότο για εκατοντάδες ανάλογες περιπτώσεις καταλογισμού μισθών, που έχουν γίνει μετά τον συνολικό έλεγχο που έγινε στον Δημόσιο τομέα για πλαστά απολυτήρια Λυκείων και πτυχίων.

Ο δικηγόρος της νοσηλεύτριας επισήμανε κατά την ακροαματική διαδικασία, ότι η πλαστογραφία ανάγεται στο ότι ο απολυτήριος βαθμός από «14,33» πλαστογραφήθηκε στο «20», χωρίς αυτό να έχει όμως επιπτώσεις στους συνυποψήφιους της, οι οποίοι και αυτοί διορίστηκαν.Η νοσηλεύτρια είναι διωκόμενη, σημείωσε ο δικηγόρος της, καθώς τις έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για πλαστογραφία και απάτη, ενώ παράλληλα της έγινε και ο υπέρογκος καταλογισμών των αποδοχών 17 ετών, παραβιάζοντας έτσι κάθε έννοια ασφάλεια δικαίου.

Από την πλευρά του ο κ. Νικητάκης, επισήμανε ότι ορθά ερμηνεύτηκε η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας και της έγινε ο καταλογισμός των αποδοχών 17 ετών.Ο συνήγορο του Δημοσίου (ΝΣΚ) ανέφερε ότι η ίδια η νοσηλεύτρια προκάλεσε τον παράνομο διορισμός της και έτσι σωστά έγινε ο επίμαχος καταλογισμός.

Η Ολομέλεια του ΕΣ επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή της.