Ένα βίντεο-ντοκουμέντο είδε το φως της δημοσιότητας από την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία άτομα, μεταξύ των οποίων ο δραπέτης «τοξοβόλος του Συντάγματος» και μία συνεργός της Πόλας Ρούπα.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έλαβε χώρα τα ξημερώματα στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής και οι τρεις συλληφθέντες εντοπίστηκαν μέσα σε ένα κλεμμένο αυτοκίνητο.

Στο βίντεο καταγράφεται το αυτοκίνητο, στο οποίο επιβαίνουν οι τρεις συλληφθέντες, να ακολουθείται από δύο οχήματα της Αντιτρομοκρατικής.



Υπενθυμίζεται ότι στην κατοχή του «τοξοβόλου» βρέθηκαν καλάσνικοφ και βαρύς οπλισμός. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οπλισμός αποτελείτο από ένα πολεμικό τυφέκιο καλάσνικοφ, ένα αυτόματο «ούζι» και τουλάχιστον δύο πιστόλια.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν πρωινές ώρες χθες 29-01-2020 στην Αθήνα, ημεδαπός άνδρας 32 ετών και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό. Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη».

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με τον «τοξόβολο» συνελήφθησαν και δύο ημεδαπές γυναίκες, 26 και 28 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή και έφεραν μαζί τους βαρύ οπλισμό.

Ο συλληφθείς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», για συνέργεια στη διπλή ληστεία τραπεζών στο Βελβεντό Κοζάνης, ενώ εξέτιε ποινή 13 ετών στις αγροτικές φυλακές, μετά την καταδίκη του, το 2015, για την ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Πεύκη.

Ο Μιχαηλίδης απέκτησε το προσωνύμιο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» από τον Φεβρουάριο του 2011: Τότε είχε σηκώσει το τόξο του για να ρίξει εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, στη διάρκεια επεισοδίων.