Νέα φαινόμενα «εργασιακής μανωλάδας» έρχονται στο φως της δημοσιότητας, επιβεβαιώνοντας ότι η αγορά εργασίας παραμένει «ζούγκλα» και ότι ο συστάσεις της κυβέρνησης σε επιχειρηματίες και εργοδότες να «προσέχουν και να φροντίζουν» τους εργαζόμενους δεν πιάνουν τόπο.

Το τελευταίο περιστατικό που ήρθε να καταδείξει ότι η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς και η ανησυχητική αύξηση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και μέτρων είναι ο πυροβολισμός εργοδότη εναντίον δύο Ινδών εργατών που… τόλμησαν να ζητούσουν τα δεδουλευμένα τους.

Η ΓΣΕΕ μιλά για «δολοφονική απόπειρα εργοδότη», η οποία μαζί με «όσα άλλα δεν γίνονται γνωστά, έρχονται να επιβεβαιώσουν μία τραγική εικόνα της πραγματικότητας των εργαζομένων, ελλήνων και αλλοδαπών, που διαχρονικά επιχειρείται να παραμένει αθέατη για να μην αποκαλύψει τη «ζούγκλα» στην αγορά εργασίας και την ανενόχλητη εμπέδωση της εργοδοτικής αυθαιρεσίας».

Τους πυροβόλησε γιατί ζήτησαν τα λεφτά τους
Πυρ εναντίον δύο Ινδών εργατών, οι οποίοι πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, άνοιξε στον Μαραθώνα ο εργοδότης τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εξ αυτών και να νοσηλεύεται στον «Ερυθρό Σταυρό». Ο εργοδότης έχει διαφύγει και αναζητείται από την αστυνομία.

Την καταγγελία στην αστυνομία, όπως αναφέρει η ΕΦΣΥΝ, έκανε ο ένας εκ των δύο εργαζομένων το βράδυ της Δευτέρας, όταν τηλεφώνησε στην Αστυνομία.

Όπως κατήγγειλε, ο ίδιος και ο συμπατριώτης του εργάζονται σε κτήμα όπου καλλιεργούνται μαρούλια και όταν πήγαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, ο ιδιοκτήτης της καλλιέργειας πήρε την καραμπίνα και άνοιξε πυρ εναντίον τους, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από τους δύο.

Στη συνέχεια ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο.

Τον εργοδότη αναζητεί η Αστυνομία, ενώ για τη διευρεύνηση της υπόθεσης εργάζονται η Υποδιεύθυνση Βορειοανατολικής Αττικής και το Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα.