Στις 28 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η δίκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

Οι ασφυκτικές συνθήκες που επικρατούσαν στη δικαστική αίθουσα οδήγησαν σε τρίωρη διακοπή της ακροαματικής διαδικασίας προκειμένου να διερευνηθεί εάν υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς σε αλλη αίθουσα που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της συγκεκριμένης ακροαματικής διαδικασίας.

Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν κατέστη δυνατό και η έδρα ανακοίνωσε πως η δίκη θα συνεχιστεί την προσεχή Τρίτη και τότε θα εξεταστεί και το θέμα της αίθουσας.

Υπενθυμίζεται ότι από νωρίς το πρωί δεκάδες συγγενείς θυμάτων έδωσαν το «παρών» στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων όπου άρχισε η δίκη για την απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους για τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του 2017.

Στο εδώλιο κάθονται 21 κατηγορούμενοι οι περισσότεροι εκ των οποίων δήλωσαν το «παρών» στο Δικαστήριο. Κατά περίπτωση οι 21 κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα

Ωστόσο, απούσα ήταν η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της.


Συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περί τους 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, όπως παρατηρούσαν και παράγοντες της δίκης.

Με τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής οι συγγενείς των θυμάτων - κατά τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα - αξιώνουν δικαιοσύνη για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.