Σε κατάσταση σοκ είναι η εν διαστάσει σύζυγος του γυμναστή που σκότωσε τον σπιτονοικοκύρη της στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ο δράστης, σε κατάσταση μέθης, πυροβόλησε τον άτυχο άνδρα που δολοφονήθηκε εν ψυχρώ, εξαιτίας της ζήλιας του κατηγορούμενου, για την γυναίκα του.

Η εν διαστάσει σύζυγός του, στην κατάθεσή της στην αστυνομία, είπε πως ο δράστης είχε πρόβλημα αλκοολισμού και μάλιστα συχνά ασκούσε βία πάνω της. Μάλιστα, την ώρα του φονικού ήταν στο σπίτι με την ανήλικη κόρη τους, η οποία της είπε να πάνε να κρυφτούν. Όπως επεσήμανε στους αστυνομικούς, υποπτευόταν πως έχει όπλο ο κατηγορούμενος, γιατί παλαιότερα τον είχε συλλάβει η αστυνομία γι’ αυτό.

«Η σύζυγος του θύματος μου είπε πως: ο άντρας σου τον σκότωσε, ευτυχώς που δεν σκότωσε και τον εγγονό μου. Είμαι σε μεγάλο σοκ γιατί ένας άνθρωπος σκοτώθηκε χωρίς να φταίει σε τίποτα».

Εγγονός θύματος στις Μοίρες: «Θα μπορούσε να είχε σκοτώσει κι εμένα»

Την ίδια ώρα, ο 17χρονος εγγονός που βρισκόταν μαζί με το θύμα την ώρα του φονικού, σοκαρισμένος έσπευσε να σώσει την γιαγιά του, φοβούμενος ότι θα την πυροβολήσει κι αυτήν.

«Με κοιτούσε στα μάτια κρατώντας το πιστόλι. Μπορούσε να με είχε πυροβολήσει εκείνη τη στιγμή», φέρεται να είπε χαρακτηριστικά.

Μοίρες: Αστυνομικός ανέφερε πως ήξερε τι έκανε
Την ώρα που ο κατηγορούμενος στην απολογία του λέει πως ήταν σε κατάσταση μέθης και δεν ήξερε τι έκανε, ένας από τους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ανέφερε πως αντίθετα, έδειχνε πως ήξερε τι έκανε και δεν είχε ίχνος μεταμέλειας.

«Όταν πήγαμε να τον συλλάβουμε κοιμόταν. Σε ερωτήσεις που του κάναμε δεν έδειξε κανένα ίχνος μεταμέλειας Αντιθέτως παραδέχτηκε τις πράξεις του και ανέφερε χαρακτηριστικά: Εσύ τι θα έκανες εάν σου γ….. τη γυναίκα;», φέρεται να είπε, σύμφωνα με το Star.

Ο κατηγορούμενος συνεχίζει ωστόσο να λέει πως στη σκηνή του εγκλήματος, ήταν μόνο «το σώμα και όχι το μυαλό» του, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την πράξη του. «Σας διαβεβαιώνω ότι ακόμα και σήμερα που απολογούμαι, δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου παρά τις προσπάθειές μου τίποτα από την ημέρα του συμβάντος. Οι συνθήκες υπό τις οποίες έπραξα αυτά που κατηγορούμαι καταδεικνύουν έναν άνθρωπο παντελώς αποκομμένο από την συνείδησή του, λόγω της μέθης του, έναν άνθρωπο που απλώς το σώμα του ήταν στη σκηνή του εγκλήματος κι όχι το μυαλό του», είπε στην απολογία του ο δράστης.