Με την κατάθεση του λιμενικού που εξιχνίασε τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Ο μάρτυρας εξήγησε στο Δικαστήριο πως εντοπίστηκε το πτώμα ενώ τόνισε πως τα χτυπήματα παρέπεμπαν, εξαρχής, σε εγκληματική ενέργεια ενώ τόνισε ότι το τατουάζ της άτυχης κοπέλας στο πόδι βοήθησε στην ταυτοποίηση.

Από τις κάμερες όπως περιέγραψε ο μάρτυρας έφτασε στον νεαρό Αλβανό ο οποίος ήταν εκείνος που με τη μαρτυρία του οδήγησε στον Ροδίτη συγκατηγορούμενο του υποδεικνύοντας παράλληλα τόσο τον τόπο του εγκλήματος όσο και αυτόν που πέταξαν την Ελένη που ψυχορραγούσε αλλά και τα πράγματα της.

«Θεωρώ πως ο κατηγορούμενος μου είπε την αλήθεια» τόνισε ο μάρτυρας ο οποιος αναφερόμενος στο διαμέρισμα εξέφρασε τη βεβαιότητα πως η άτυχη κοπέλα πάλεψε για τη ζωή της. «Είχε παντού αίματα στο σπίτι. Είχαν καθαρίσει το χώρο αλλά μετά τον έλεγχο με το ειδικό φως προέκυψε πως ήταν γεμάτο αίματα. Ότι έγινε έγινε μάλλον στα γρήγορα. Φαίνονταν ότι δεν είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Υπήρχε ένα μπουκάλι βότκα ανοιχτό αλλά όχι άδειο. Ουτε τα ποτήρια ήταν άδεια» τόνισε.

Ο μάρτυρας κατέθεσε πως θεωρεί τύχη ότι βρέθηκε στη θάλασσα το πτώμα της Ελένης . «Ήταν φρέσκο αν είχε βυθιστεί μπορούσε να ειπε χαθεί. Όταν την πετούσαν στη θάλασσα πρόθεση τους ήταν να την εξαφανίσουν... είχαν αποφασίσει να την ρίξουν στο γκρεμό, γιατί τους είχε πει ότι θα τους καταγγείλει” τόνισε και σε μια προσπάθεια να καταδείξει την εκτίμηση του ότι και οι δυο πέταξαν την αδικοχαμένη φοιτήτρια στη θάλασσα σήκωσε στα χέρια του έναν αστυνομικό. " Το να κουβαλήσει κάποιον και να τον κατεβάσω από τη σκάλα είναι κάτι εφικτό. Το να τον πετάξεις όμως στη θάλασσα θέλει δυο . Για να μπορέσει να φύγει σε απόσταση έπρεπε να παταχθεί με δύναμη» ανέφερε.

Η κατάθεση του μάρτυρα προκάλεσε την αντίδραση των κατηγορουμένων.

«Το αρνούμαι κατηγορηματικά» αντέδρασε ο νεαρός Αλβανός ενώ λίγο νωρίτερα ο Ροδίτης συγκατηγορούμενος του «Λυπάμαι για την Ελένη αλλά δεν έγινε τίποτα με την Ελένη ....» είπε.

Ο μάρτυρας θα συνεχίσει την κατάθεση του στις 28 Ιανουαρίου ενώ το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της πολιτικής αγωγής να καταθέσουν ο συντάκτης της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και ειδικός για θέματα DNA .

Ομάδα γυναικών με τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας

φώναξε έξω από το δικαστήριο: «Ποτέ μη ξεχαστεί, τί κάναν στην Έλενη, καμία άλλη δολοφονημένη».