Με ένταση άρχισε η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για τον βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη. Η διεξαγωγή της δίκης πραγματοποιείται με ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας.

Η μητέρα της νεαρής φοιτήτριας ξέσπασε σε βάρος των δύο κατηγορουμένων. Αρχισε να φωνάζει και να τους βρίζει: 

«Δολοφόνοι, εγώ θα σας πάρω τη ζωή, καταστρέψατε τη ζωή μας και τη ζωή του παιδιού μου και εγώ πρέπει να σας βλέπω. Δολοφόνοι ...»

Λίγο αργότερα ξέσπασε και ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας, όταν διά του συνηγόρου, ο Έλληνας κατηγορούμενος δήλωσε πως αρνείται την κατηγορία του βιασμού.

Ο Ιωάννης Τοπαλούδης απευθυνόμενος προς τους κατηγορούμενους, είπε: «Δεν ντρέπεστε λίγο για ποια συναίνεση μιλάτε; Με το μαχαίρι στο λαιμό τη βιάσατε... Το κορίτσι μας ήταν το τυχερό, αν δεν ηταν η Ελένη θα ηταν κάποιο άλλο κορίτσι.»

Ο Ελληνας κατηγορούμενος αποδέχεται μόνο την απλή συνδρομή στη δολοφονία. Από την πλευρά του, ο συγκατηγορούμενος του αλβανικής καταγωγής, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών.

Από την πλευρά του, ο Αλ. Κούγιας χαρακτήρισε προκλητική την άρνηση των κατηγορουμένων και έκανε λόγο θηριωδία και στυγνό έγκλημα το οποίο, όπως είπε, τέλεσαν και οι δύο κατηγορούμενοι, ώστε το θύμα να μην τους καταγγείλει για τον ομαδικό βιασμό.

Πρώτος στο δικαστήριο καταθέτει ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη.

Δηλώσεις δικηγόρων το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο 

Ο συνήγορος του Έλληνα κατηγορούμενου κ. Μαντάς δήλωσε κατά την έναρξη τη δίκης ότι «Προσερχόμαστε με αίσθημα ταπείνωσης και σπαρακτικής κραυγής συγγνώμης». Ο κ. Αλέξης Κούγιας, συνήγορος του θύματος, δήλωσε και αυτός με τη σειρά του ότι «Πρόκειται για πρωτοφανή τραγωδία στα ελληνικά εγκληματολογικά χρονικά. Σεβόμαστε το τεκμήριο της αθωότητας. Θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε το δικαστήριο στην έκδοση της δίκαιης ετυμηγορία του».