Στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Δημοσίου Δικαίου φιλοξενήθηκε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ με θέμα την πρακτική διδασκαλία ψηφιακών δεξιοτήτων στις πρώτες δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο της προσπάθειας της γαλάζιας νεολαίας για διαμόρφωση ολοκληρωμένης πρότασης που αφορά το σχολείο του μέλλοντος.

Ο Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Πληροφορικής D.D. SYNERGY A.E. και Γενικός Διευθυντής της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μπρατάκος καθώς και ο ιδρυτής της πλατφόρμας 100mentors Γιώργος Νικολετάκης απευθύνθηκαν στα μέλη της ΟΝΝΕΔ μιλώντας για την ανάγκη ενίσχυσης του μαθήματος της Πληροφορικής, την εξοικείωση των μαθητών με ψηφιακά εργαλεία καθώς και την ενημέρωση τους για τους διαδικτυακούς κινδύνους. Χαιρετισμό στα μέλη απεύθυναν ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Παύλος Μαρινάκης και ο Υπεύθυνος της ΜΑΚΙ Γιάννης Ρουσόπουλος.

Ο Υπουργός συνομίλησε με το κοινό για τον απαραίτητο εκσυγχρονισμό των μεθόδων διδασκαλίας με την βοήθεια της τεχνολογίας ενώ υπογράμμισε ότι οι ψηφιακές δεξιότητες αποτελούν δεξιότητες επιβίωσης στην αγορά εργασίας. Για τη χρησιμότητα των ψηφιακών ικανοτήτων μίλησε ο Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος τόνισε ότι η ελληνική κοινωνία χρειάζεται σχολεία που θα βαδίζουν στο μέλλον και θα συμβάλλουν στην εξοικείωση των μαθητών με τον ψηφιακό κόσμο. Τέλος, ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση του Γιώργου Νικολετάκη, του ιδρυτή μιας πολυβραβευμένης ελληνικής startup, στην οποία μεταξύ άλλων έγινε λόγος για την ανάγκη της Παιδείας να ξεφύγει από τα στερεοτυπημένα πρότυπα και να αποκτήσει όραμα για το μέλλον.