Ένταση επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας, μετά την ολοκληρώση της πορείας των αντιεξουσιαστών για την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αντιεξουσιαστές επιχειρούν να ανάψουν φωτιές σε διάφορα σημεία στα Εξάρχεια, ενώ οι αστυνομικοί απαντούν με δακρυγόνα. 

Για το λόγο αυτό επί ποδός παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με πάνω από 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους της Αθήνας, διμοιρίες των ματ, ακόμη και drones, ενώ έχει αποκλειστεί το κέντρο της Αθήνας.

poria1
poria1

Η Αστυνομία εφαρμόζει  για μία ακόμη φορά το σχέδιο που είχε τεθεί σε εφαρμογή και στο Πολυτεχνείο. Δηλαδή, παρατηρητές βρίσκονται σε αρκετά σημεία της πρωτεύουσας, drones της ΕΛ.ΑΣ. πετούν με σκοπό να «πιάσουν» ύποπτες κινήσεις σε ταράτσες στα Εξάρχεια ενώ την ίδια στιγμή πεζές περιπολίες γίνονται σε όλο το κέντρο της Αθήνας.

4974451

Περί τα 600-700 άτομα είχαν συγκεντρωθεί λίγο μετά τις 6.00 μπροστά από τα Προπύλαια και ξεκίνησαν την πορεία με κατεύθυνση τη Βουλή, ενώ αυτή ολοκληρώθηκε στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου, όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Στο σημείο προκλήθηκε και η ένταση με τους αντιεξουσιαστές να ανάβουν φωτιές και την αστυνομία να απαντάει με δακρυγόνα. 

4974395

 «Φρούριο» η Αθήνα

 Το κέντρο της Αθήνα για άλλη μια φορά έχει μετατραπεί σε «φρούριο» με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται στα «κόκκινα σημεία» του κέντρου.

 Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ βρίσκονται σε επιφυλακή (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΙΑΣ, ΔΡΑΣΗ), ενώ την ίδια ώρα drones και ελικόπτερα επιτηρούν από ψηλά την Αθήνα. Εκτός αυτού, παρατηρητές έχουν τοποθετηθεί σε σημεία όπως η Ακρόπολη και ο Λυκαβηττός για την πλήρη εποπτεία της περιοχής για τυχόν ύποπτες ενέργειες.

4974416

 ΓΑΔΑ και Αρχηγείο της ΕΛΑΣ βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο άτομα και ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου να επιχειρήσουν να πραγματοποιήσουν κατάληψη στο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, ενώ ανησυχία προκάλεσαν πληροφορίες ότι ενόψει των εκδηλώσεων για την επέτειο της δολοφονίας του Γρηγορόπουλου άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε μαζική προμήθεια αντιασφυξιογόνων μασκών καθώς μασκών σκι για να προστατευθούν από δακρυγόνα.

 Νωρίτερα, περίπου στις 3 ολοκληρώθηκε χωρίς παρατράγουδα η πορεία μαθητών και φοιτητών στα Προπύλαια, στην πρώτη προγραμματισμένη κινητοποίηση για την επέτειο δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επεισόδια στην Πάτρα στην πορεία για τον Γρηγορόπουλο

Βροχή από μολότοφ είναι το σκηνικό που επικράτησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στην Πάτρα, καθώς ξέσπασαν επεισόδια στην πορεία για την επέτειο από την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

 Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών ουσιών, δακρυγόνων, προκειμένου να διαλύσει τους ταραξίες.

Πορεία και στη Θεσσαλονίκη

4974369

 
Λίγο πριν τις 6 το απόγευμα ξεκίνησε και η πορεία στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στους δρόμους της πόλης υπό το φόβο επεισοδίων.