Με ιδιαίτερη ευαισθησία και εμπράκτως αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή της Γλυφάδας τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες. Σήμερα, παγκόσμια ημέρα των ΑΜΕΑ, ο δήμος παρουσιάζει τις πρότυπες υποδομές σε κάθε γωνιά και σε κάθε λειτουργία της πόλης, τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί ώστε να διασφαλίζονται «οι ίσες ευκαιρίες για την ανεξάρτητη διαβίωση όλων».

Από το 2015 οι πολίτες ΑμεΑ στη Γλυφάδα έχουν απαλλαγεί πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών ενώ παράλληλα, υλοποιούνται καθημερινά παρεμβάσεις σε δρόμους, πεζοδρόμια, πλατείες, παιδικές χαρές, δημοτικά κτίρια, στο ανακαινισμένο Κινηματοθέατρο «Μελίνα Μερκούρη», στα σχολεία και στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα νέα δημοτικά λεωφορεία.

Στην τρίτη παραλία έχει τοποθετηθεί ειδικός μηχανισμός, το Seatrac, φέτος μπήκε και δεύτερος, με τις περισσότερες χρήσεις (περίπου 4.500) πανελλαδικά. Στο δημοτικό κολυμβητήριο έχει εγκατασταθεί πρωτοποριακός μηχανισμός για την εξυπηρέτηση των ανθρώπων με αναπηρία, το σύγχρονο αναβατόριο i-Swim.

«Θα συνεχίσουμε αδιάκοπα τη μέριμνα για τους συμπολίτες μας ΑμεΑ. Η ανεξάρτητη διαβίωση και η ισότητα στην πράξη γίνονται κομμάτι της καθημερινότητας στη Γλυφάδα, κομμάτι της πραγματικότητας και της ζωής μας», τονίζει ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου.