Μια υπόθεση που αντικατοπτρίζει το ορισμό  της «δολοφονίας χαρακτήρα» κατέρρευσε στο Εφετείο  αφήνοντας όμως ανοιχτή μια μεγάλη πληγή, αυτή της ευκολίας με την οποία διασύρονται πρόσωπα χωρίς στοιχεία.

Η απόφαση του Εφετείου να παύσει η δίωξη σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη τον δικαιώνει, μετά από μια 4ετή περιπέτεια, επιβεβαιώνοντας πως επρόκειτο για μια πολιτική δίωξη.

«Με την απόφαση  του Εφετείου Αθηνών έκλεισε - με την παύση της ποινικής δίωξης- η γνωστή υπόθεση εναντίον μου. Μια υπόθεση που κατασκευάστηκε με προφανείς πολιτικούς σκοπούς. Μια υπόθεση στην οποία είμαι απόλυτα αθώος» δήλωσε ο Νίκος Γεωργιάδης μετά την απόφαση που εξεδόθη για να προσθέσει:

«Ελπίζω εφεξής να μην υποστεί κανένας Έλληνας πολίτης τη μεταχείριση που δέχτηκα εγώ. Ελπίζω κανείς ποτέ να μη βιώσει την αδικία και το διασυρμό που βίωσα εγώ.»

To ιστορικό

Ο Νίκος Γεωργιάδης βρέθηκε στο στόχαστρο δημοσιευμάτων και κατηγορήθηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκων χωρίς να υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν και κυρίως χωρίς να υπάρχει έστω ένας μάρτυρας κατηγορίας πέραν των τριών δημοσιογράφων του περιοδικού HotDoc του Κώστα Βαξεβάνη που ανέδειξαν το θέμα.

Τον Φεβρουάριο του 2019 κρίθηκε ένοχος, πρωτοδίκως, με απόφαση που ελήφθη μετά τις καταθέσεις του Κώστα Βαξεβάνη (που σήμερα απουσίαζε) και δύο δημοσιογράφων του περιοδικού που το 2016 είχε αναδείξει το θέμα. Μάρτυρες από τα δήθεν θύματα δεν υπήρξαν. Εν τούτοις ο Νίκος Γεωργιάδης καταδικάστηκε.

Ο ίδιος μετείχε στη δίκη. Σε όλες τις ακροαματικές διαδικασίες. Όπως και στο σημερινό Εφετείο αφού είχε βάλει μοναδικό στόχο την απόδειξη της αθωότητάς του.