Δικογραφία σχηματίστηκε για τους δύο γονείς του άτυχου παιδιού που πέθανε σήμερα το πρωί στο Ίλιον από ασφυξία.

Η δικογραφία θα σταλεί στον εισαγγελέα, ενώ ο δικαστικός λειτουργός έδωσε εντολή να παραμείνουν ελεύθεροι.

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Α.Τ. Περιστερίου. Η ιατροδικαστική εξέταση θα διαπιστώσει τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου παιδιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2,5 ετών παιδί κρύφτηκε σε ένα μπαούλο καθώς έπαιζε με το αδελφάκι του. Οι γονείς είχαν ξαπλώσει και δεν κατάλαβαν τι είχε συμβεί.

Όπως είπε ο πατέρας του παιδιού, όλη τη μέρα χθες, Κυριακή, η μητέρα έκανε δουλειές στο σπίτι, με αποτέλεσμα να ανοιγοκλείνει το χώρο του κρεβατιού κάτι που το παιδί είδε ως παιχνίδι και έμπαινε μέσα.

Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, γύρω στις 19:00 χθες το βράδυ, οι γονείς κάθισαν στον καναπέ, έβλεπαν τηλεόραση και τους πήρε ο ύπνος.

Περίπου στις 06:00 το πρωί η μητέρα το αναζήτησε και όταν το εντόπισε, το μετέφερε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Η καταγγελία στο Χαμόγελο του Παιδιού

Λίγο μετά την δημοσιοποίηση της τραγικής είδησης, με σχετική ανακοίνωσή του το Χαμόγελο του Παιδιού ανέφερε πως είχε δεχθεί ανώνυμη καταγγελία στις 4 Σεπτεμβρίου σχετικα με «συνθήκες παραμέλησης εντός της συγκεκριμένης οικογένειας». 

Άμεσα, όπως γίνεται σε κάθε ανάλογη καταγγελία, ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων ώστε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες.