Μιλώντας για ταξίδια, τον χρόνο που μας πέρασε, πολλές και καλές ιδέες πήραμε μέσα από τον ιστοχώρο www.2daysescape.gr. Πρόκειται για τις Διήμερες Αποδράσεις και μέσα στο Νοέμβρη είχαμε μια φιλική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους συντελεστές τους.

Μιλήσαμε λοιπόν με το Νίκο και τη Λεμονιά και σήμερα σας παρουσιάζουμε τη συζήτησή μας

2η_φωτο_1mb

 

 Νίκο και Λεμονιά, για πείτε μας λοιπόν, τί ακριβώς κάνουν οι Διήμερες Αποδράσεις;

Νίκος

Ταξιδεύουμε την Ελλάδα, εμπνεόμαστε από τις γωνιές της, φωτογραφίζουμε και στη συνέχεια καθόμαστε με υπομονή συντάσσουμε τα κείμενα, επιλέγουμε φωτογραφίες, συνθέτουμε τα video και δημοσιεύουμε την απόδραση, με σκοπό να αναδείξουμε την κάθε περιοχή.

 Είναι δηλαδή θα λέγαμε κάτι σαν ταξιδιωτικός οδηγός;

Λεμονιά

Ναι, αλλά μέσα από τα μάτια και την γραφή του Νίκου, τις φωτογραφίες και τα video μας, γίνεται ένας διαφορετικός από τους συνήθεις οδηγούς.

Νίκος

Είναι θα έλεγα το αφήγημά μας, που φτάνοντας στον κόσμο γίνεται συνάμα οδηγός, ταξιδιωτική εμπειρία, φωτογραφική απεικόνιση, προτροπή για διάβασμα, έμπνευση για απόδραση!

 

3η_φωτο

 

Και η ιδέα των αποδράσεων πώς ήρθε;

Νίκος

Μας αρέσουν γενικά τα ταξίδια. Σε ένα από αυτά, περπατώντας νομίζω στα χωριά του Καρπενησίου, λέω στη Λεμονιά πως έχω μια ιδέα να παρουσιάζουμε την Ελλάδα, όπως εμείς την ζούμε, μέσα από τα μάτια μας! Η ιδέα της άρεσε πολύ και μιας και χωρίς έμπνευση τίποτα δεν προχωρά, έκτοτε στεκόμενη στο πλάι μου, εμπνέει διαρκώς την προσπάθεια αυτή.

Λεμονιά

Τότε δεν καλοπίστευα, πως ο Νίκος θα το έλεγε και θα το εννοούσε. Να σκεφθείτε πως εκείνος δεν είχε ασχοληθεί ποτέ με facebook ή instagram, με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικά, που είναι απαραίτητα για ένα τέτοιο εγχείρημα. Όμως πολύ σύντομα μου έδειξε πως όχι μόνο δεν ήταν μια απλή ιδέα, αλλά κάτι που το έκανε πράξη, με ιδιαίτερη μάλιστα επιτυχία!

 

4η_φωτο

 

Το όνομα Διήμερες Αποδράσεις πώς προέκυψε;

Λεμονιά

Το πρότεινε ο Νίκος και αμέσως μας έκανε κλικ και κάπως έτσι το υιοθετήσαμε.

 

Νίκος

Θέλαμε να αναδείξουμε σύντομα ταξίδια τα οποία μπορεί να κάνει ο μέσος Έλληνας, σε 2 ή 3 άντε και καμιά μέρα ακόμα. Κάπως έτσι καθώς αλλάζαμε ιδέες ονομάτων, μόλις πρόφερα τη φράση «Διήμερες Αποδράσεις», αμέσως μας έκανε το κλικ που σας είπε η Λεμονιά.

 

Ποιος τραβά περισσότερο το κουπί; Ποιος βγάζει φωτογραφίες, ποιος γράφει τα κείμενα, ποιος κάνει μοντάζ;

Λεμονιά

Στην πραγματικότητα είναι “one man show”. Bλέπω το Νίκο να γράφει, όταν θέλει να δημοσιεύσει μια απόδραση, ακόμα και βράδια, να κάνει μοντάζ και αν και μερικές φορές τον χαρακτηρίζω υπερβολικό, η αλήθεια είναι πως θαυμάζω μέσα μου, όλη του αυτή τη δράση!

Νίκος

Μου αρέσει πολύ να ακούω για το θαυμασμό της Λεμονιάς, μιας και η αλήθεια είναι ότι πολλές φορές η δική μου κούραση, καταντά κουραστική για τους άλλους, πόσο μάλλον για την ίδια, που βρίσκεται δίπλα μου. Βλέπετε, οι Διήμερες Αποδράσεις ακολουθούν πάντα τη δουλειά μας ως μηχανικοί και έτσι ο χρόνος που αφιερώνω μετά τα ταξίδια για να περιγράψω μια απόδραση, είναι κυριολεκτικά λίγος. Όμως για να είμαι ρεαλιστής, τις αποδράσεις τις κάνουμε μαζί με τη Λεμονιά, τις φωτογραφίες από κοινού τις τραβάμε, τώρα το μετά, μονοπωλεί πράγματι, κυρίως τον δικό μου «ελεύθερο» χρόνο.

5η_φωτο


Ποιούς προορισμούς έχετε μέχρι σήμερα αναδείξει στα μέσα σας;

Νίκος

Κάμποσους θα έλεγα. Μπαίνοντας στο www.2daysescape.gr όλες οι προτάσεις μας βρίσκονται εκεί!

Από την αρχαία Ολυμπία και την Τριφυλία, με τις οποίες ξεκινήσαμε την διαδρομή, την απόδραση Λιβαδειά - Δελφούς - Άμφισσα, την Πιερία, το Καρπενήσι, την Γορτυνία, μέχρι τα Βαρδούσια την Υπάτη και την Σαμοθράκη φτάσαμε.

Στον ιστόχωρο μπορεί ο καθένας να βρει όλα τα μέρη που έχουμε επισκεφθεί και προτείνουμε, που νομίζω δεν έχει νόημα τώρα να απαριθμώ. Έχει βέβαια νόημα για όποιον ζητά ιδέες για ταξίδι, να μπει στις σελίδες μας και να ανακαλύψει υπέροχους προορισμούς! Και φυσικά, υποσχόμαστε συναρπαστική συνέχεια…

Η επόμενη απόδρασή σας πού θα είναι; Θα είναι εορταστική;

Λεμονιά

Πριν τις γιορτές θα βρεθούμε στα Τζουμέρκα και το προσμένουμε με λαχτάρα!

 

Προορισμούς στο εξωτερικό, σκοπεύετε να αναδείξετε κάποια στιγμή;

Νίκος

Τα τελευταία έτη, μια φορά το χρόνο μας αρέσει να κάνουμε ένα ταξίδι στο εξωτερικό. Δεν το βλέπουμε στα πλαίσια των Διήμερων Αποδράσεων, όμως κάποια στιγμή, θα μπορούσαμε να κάνουμε και προτάσεις για προορισμούς έξω από την Ελλάδα, αν και όπως σας είπαμε βασικός μας στόχος είναι και παραμένει η ανάδειξη της πατρίδας μας!

 

 

6η_φωτο

 

Θα βλέπατε στο μέλλον πιο επαγγελματικά τις Διήμερες Αποδράσεις;

Λεμονιά

Τι εννοείτε; Αν θα προσπαθούσαμε να το κάνουμε δεύτερο επάγγελμα για παράδειγμα;

 

Ναι, δεν θα θέλατε να το δείτε και επαγγελματικά; Το τερπνόν ας πούμε μετά του ωφελίμου;

Νίκος

Κάθε θετική κίνηση του κόσμου, μας ενθαρρύνει να προχωρούμε παρακάτω. Δεν σας κρύβουμε πως πολλές από τις αποδράσεις μας, γίνονται κατόπιν προσκλήσεων από επιχειρήσεις, που βλέποντας δυναμικά την εξέλιξη των πραγμάτων, μας καλούν να μας φιλοξενήσουν για να αναδείξουμε τον τόπο τους και κατ’ επέκταση και την επιχείρησή τους. Άλλες πάλι μας ζητούν μια προβολή στα μέτρα τους, την οποία δεν διστάζουμε με χαρά να παρέχουμε.

Ναι, έχουμε πει με τη Λεμονιά, πως οι Διήμερες Αποδράσεις είναι το χόμπι μας, πως δεν στοχεύουμε να πλουτίσουμε μέσα από αυτές, όμως είναι αλήθεια πως κάθε κίνηση η οποία στηρίζει οικονομικά το εγχείρημά μας, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και καλοδεχούμενη !

 

 

7η_φωτο

 

Ποιο είναι το κοινό σήμερα των Διήμερων Αποδράσεων και πώς αυτό κατανέμεται ηλικιακά;

 

Νίκος

Μέσα από τη σελίδα «Διήμερες Αποδράσεις» στο facebook, μας ακολουθούν περισσότερα από 27.000 άτομα.

Αντίστοιχα σαν «2daysescape» στο isntagram έχουμε περίπου 6.000 ακόλουθους

Στο πρώτο οκτάμηνο, είδαν τις προτάσεις μας επισκεπτόμενοι το www.2daysescape.gr περισσότερα από 63.000 άτομα όλων των ηλικιών, από παιδιά 16 ετών μέχρι και πιο μεγάλα παιδιά ακόμα και άνω των 70 ετών. Το ευρύ φάσμα πάντως του κοινού μας, βρίσκεται μεταξύ 25 και 60 ετών

 

Κανάλι στο you tube έχετε;

Λεμονιά

Ναι φυσικά! Οι «Διήμερες Αποδράσεις», είναι το κανάλι μας στο you tube.

Νίκος

Το you tube το χρησιμοποιούμε κατά βάση μέχρι σήμερα, για να μπορούμε να ανεβάζουμε video στον ιστοχώρο μας. Αν και ξέρουμε πως είναι πολύ δυνατό μέσο, δεν το έχουμε ακόμα δουλέψει πολύ και για την ώρα μας ακολουθούν σε αυτό 85 άτομα.

 

Ποιος είναι ο χρόνος ζωής των Διήμερων Αποδράσεων;

Λεμονιά

Δεν έχουν ακόμα κλείσει χρόνο. Οι Διήμερες αποδράσεις θα λέγαμε πως είναι μωράκι, «baby website». Γενέθλια θα τους κάνουμε στις 23 Μάρτη!

 

Εκδρομές σκέπτεστε να διοργανώσετε;

Νίκος

Το έχουμε κάνει στο παρελθόν με την συμμετοχή καλών φίλων. Έχουμε όμως διαπιστώσει πως είναι αρκετοί οι παράγοντες που πρέπει να εξετάζουμε κάθε φορά, από τη μετακίνηση των ατόμων, τη διαμονή, το φαγητό, τις τιμές, τα γούστα κλπ. Όλα αυτά χρειάζονται πολλές συνεννοήσεις και πολύ χρόνο – που δεν διαθέτουμε- με αποτέλεσμα να μην το επιδιώκουμε για την ώρα.

 

8η_φωτο

 

 Διαπίστωσα πως δίνετε και δώρα μέσα από τις Διήμερες Αποδράσεις

Νίκος

Με την υποστήριξη διάφορων επιχειρήσεων, κατά βάση ξενοδοχειακών καταλυμάτων, εμείς κάνουμε την προβολή τους στις Διήμερες Αποδράσεις, μέσα από διαγωνισμούς κι εκείνα προσφέρουν όμορφα διήμερα ή τριήμερα για το κοινό μας!

 

Η ανταπόκριση είναι μεγάλη;

Λεμονιά

Δεκάδες άτομα συμμετέχουν! Δεχόμαστε μάλιστα και υπέροχα μηνύματα κάθε φορά που δημοσιεύουμε ένα διαγωνισμό. Μακάρι να μπορούσαμε να κάνουμε ακόμα περισσότερους, καθώς η χαρά μας είναι μεγάλη, όταν βλέπουμε να χαίρονται ειλικρινά, όσοι μετέχουν!

 

Τρέχει για τις γιορτές κάποιος διαγωνισμός;

Νίκος

Ναι, 2 διαγωνισμοί μάλιστα. Ένα διήμερο για τις 30 Νοέμβρη και ένα τριήμερο για τις 15 Δεκέμβρη στα Τζουμέρκα!

 

 

Κλείνοντας τη συζήτησή μας και αφού σας ευχαριστήσω για το χρόνο που μας διαθέσατε, θα θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα προς το κοινό που μας παρακολουθεί;

Νίκος

Καταρχήν και εμείς σας ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία. Επίσης με αφορμή τις εορτές, θέλουμε να ευχηθούμε υγεία, ειρήνη και αγάπη για όλο τον κόσμο! Και να θυμόμαστε πως βάζοντας την αγάπη στην καρδιά, όλα γίνονται πιο όμορφα και φυσικά και τα ταξίδια!

Λεμονιά

Ευχόμαστε προς κάθε άνθρωπο καλή τύχη, με πραγματική ευτυχία στη ζωή και να έχουμε όλοι, ένα ευτυχισμένο νέο έτος!

Και από τους δυο μας

Σας ευχόμαστε από την καρδιά μας να κάνετε όμορφες αποδράσεις και να απολαμβάνετε τις προτάσεις μας, όχι μόνο μέσα από τα μάτια μας, αλλά και μέσα από τα δικά σας !!!

 

 

10η_φωτο

 

Η συζήτηση με το Νίκο και τη Λεμονιά κύλησε ευχάριστα!

Για όσες και όσους θέλετε να δείτε περισσότερα, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε τις Διήμερες Αποδράσεις στο www.2daysescape.gr καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης !