Ανακοίνωση εξέδωσε το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου δίνει διευκρινίσεις σχετικά με τις συνθήκες θανάτου της 29χρονης λεχώνας, από την Κατερίνη που είχε υποστεί αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό.

Στην σχετική ανακοίνωση σημειώνεται πως η άτυχη γυναίκα απεβίωσε με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχές εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η 29χρονη γυναίκα εξέπνευσε σήμερα στις 7:45 το πρωί. Είχε διακομιστεί στις 22 Νοεμβρίου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ιπποκρατείου από το Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου αφού υποβλήθηκε σε καισαρική τομή, φέρνοντας στον κόσμο το πρώτο της παιδί, και της χορηγήθηκαν φαρμακευτικοί παράγοντες, έπαθε ανακοπή και υποβλήθηκε παρατεταμένα σε ΚΑΡΠΑ.

Σημειώνεται πως βρίσκεται σε εξέλιξη Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, έπειτα από εντολή του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ιπποκρατείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι, η ασθενής με τα αρχικά Κ.Ε., ετών 29, η οποία διακομίσθηκε στις 22.11.2019, από το Γ.Ν. Κατερίνης στη ΜΕΘ Ενηλίκων του Νοσοκομείου μας, λόγω παρατεταμένης ΚΑΡΠΑ, μετά από καισαρική τομή και αναφερόμενη χορήγηση φαρμακευτικών παραγόντων, απεβίωσε σήμερα, 28.11.2019 και ώρα 7.45, με πολυοργανική ανεπάρκεια, έντονο εγκεφαλικό οίδημα και περιοχών εκτεταμένης εγκεφαλικής υποξαιμικής – ισχαιμικής βλάβης, παρά τη μέγιστη φαρμακευτική και μηχανική υποστήριξη των ζωτικών της λειτουργιών».

Την ίδια στιγμή, συγγενικό της πρόσωπο λόγο μιλάει για παιδαριώδες λάθος που οδήγησε την 29χρονη στο θάνατο.

«Μεγάλη ατυχία, η κοπέλα περίμενε με λαχτάρα να γεννήσει και να κρατήσει στην αγκαλιά της το πρώτο της παιδί και πέθανε. Η γυναίκα γέννησε με καισαρική και ήταν μια χαρά. Γνώριζαν οι γιατροί ότι είναι αλλεργική και της έδωσαν μια παραπλήσια αντιβίωση. Για μένα ήταν ένα παιδαριώδες λάθος αυτό που έγινε και της στέρησαν τη ζωή. Έπρεπε οι γιατροί από την πρώτη μέρα να την είχαν μεταφέρει στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης» είπε χαρακτηριστικά.