Δύο ιατρικές γνωματεύσεις έστειλε στα «Παραπολιτικά» ο νεαρός αναγνώστης μας από την Πάτρα. Λέγεται Δημήτρης, είναι 9 ετών και επιλέγει να ασχολείται με τη γραφή σε όλα τα επίπεδα, από τη δημοσιογραφία έως τη συνταγογράφηση και τη διάγνωση, ως παιδί ιατρών. Προτιμά να διαβάζει και να παίζει με τις αδελφές του και τους φίλους του, να φτιάχνει εικόνες και να τις αποτυπώνει στο χειρόγραφο του, παρά να αντλεί έτοιμες από τα smart phones και τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Αναμφίβολα, ασχολείται και με τέτοια όχι όμως σε στερητικό βαθμό.



Παραθέτουμε δείγματα της γλαφυρής γραφής του:

«Σοβαρή ίωση στον εγκέφαλο με φάρμακα. Αυτή η ίωση μπορεί να προκαλέσει πολλά σοβαρά πράγματα όπως να γίνεις μουρλός και θα χρειαστεί αναγκαστικά σε μεγάλη δόση φαρμάκου. Επίσης , ευτυχώς ακόμη, ξέρουμε τι μπορεί να πάθει (σς ο ασθενής) αλλά δεν ξέρουμε πως λένε την αρρώστια του. Εν τω μεταξύ έχει κάνει ακτινογραφία ακόμη και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα. Μετά από καιρό πήγε στα Νοσοκομεία της Πάτρας, της Αθήνας, της Τρίπολης ακόμη και στο Λουτράκι και υποβλήθηκε σε χειρουργείο από τον Αθανάσιο Παπαδόπουλο, ενώ έχει και αϋπνίες».

Στο έτερο σημείωμα του αναφέρει ότι «ένα παιδί 16 χρονών στο μπάσκετ πήδηξε για καλάθι και κατά λάθος έπαθε ατύχημα… Οι πιθανότητες για να ξαναπερπατήσει είναι ελάχιστες και 200% χρειάζεται αίμα…».

Υπάρχει καλύτερη επιβράβευση από το να σε διαβάζουν παιδιά και να θέλουν να ασχοληθούν με το μέγιστο της πνευματικής καλλιέργειας, το γράψιμο;

ΔΓΙΑΝΝ