Εντάσεις σημειώθηκαν χθές το βράδυ στο κεντρικό λιμεναρχείο Ρόδου όπου εξεγέρθηκαν 55 μετανάστες κρα;τούμενοι στον χώρο.
Σύμφωνα με την «Δημοκρατική», η ομάδα των μεταναστών κρατείται εδώ και περίπου 20 μέρες σε ακατάλληλο χώρο 30 τετραγωνικών μέτρων υπό αντίξοες συνθήκες. 

ροδος













Όπως υποστηρίζει το λιμεναρχείο, η ΕΛΑΣ δεν αναταποκρίνεται στι εκκλήσεις για την άμεση μεταφορά των μεταναστών σε κατάλληλο χώρο.
Οι μετανάστες κατάφεραν να σκαρφαλώσουν στην ταράτσα του κτιρίου και κρατώντας πανό φώναζαν στους περαστικούς.

Οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες μέρες γεννούν ανησυχίες για την  υγεία και την ασφάλεια των μεταναστών ενώ εκφράζονται αρμοδίως φόβοι για τους κινδύνους των ίδιων και του λιμενικού προσωπικού κυρίως από δερματοπάθειες.

λιμεναρχειο













Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ρόδου κ. Σπ. Τάτης είχε απευθύνει έγγραφο στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και στον Δήμο Ρόδου  εξαιτίας σοβαρών προβλημάτων υγείας που εκδηλώθηκαν σε μετανάστες αλλά και της ακαταλληλότητας των χώρων διαμονής τους.

Οπως αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφο: «λόγω της παρατεταμένης παραμονής είκοσι οκτώ (28) παράτυπα εισερχομένων προσώπων στην Υπηρεσία μας, σε συνδυασμό με την ακαταλληλότητα του χώρου, παρατηρήθηκε η εμφάνιση μεταδοτικών δερματικών παθήσεων σε ορισμένα εξ αυτών, ενώ επιπροσθέτως η αγωγή που τους χορηγήθηκε δεν ήταν δυνατόν να εφαρμοσθεί πλήρως λόγω της ανυπαρξίας βασικών εγκαταστάσεων υγιεινής στον χώρο.
Άμεση συνέπεια των ανωτέρω είναι να τίθεται σε κίνδυνο τόσο η υγεία των παράτυπα εισερχομένων προσώπων, όσο και των στελεχών της Υπηρεσίας καθώς επίσης και των συναλλασσομένων/ τουριστών οι οποίοι προσέρχονται στην Υπηρεσία μας προς διεκπεραίωση υποθέσεων τους.»