Να λειτουργήσει και πάλι γραφείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στη Θεσσαλονίκη ζητούν οι συνταξιούχοι της Θεσσαλονίκης, για να μην αναγκάζονται οι συνταξιούχοι να αναζητούν εξυπηρέτηση μέσω Αθήνας ακόμη και για ένα ζευγάρι γυαλιά οράσεως ή για να πάρουν πίσω τα έξοδα κηδείας των συγγενών τους.

Εκπρόσωποι συνταξιουχικών οργανώσων που μίλησα στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Ρότα Βόρεια», υποστήριξαν επίσης ότι είναι απαραίτητη στην Θεσσαλονίκη και η λειτουργία ενός αυτόνομου επικουρικού ταμείου.

Το κλειστό σήμερα γραφείο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους στην Θεσσαλονίκη εξυπηρετούσε συνταξιούχους από όλη την Μακεδονία και την Θράκη. Με τη λειτουργία δεν χρειαζόταν να υποβάλλονται σε επιπλέον κόπο και έξοδα.

«Σήμερα πρέπει να απευθυνθούμε στην Αθήνα ξοδεύοντας και από την τσέπη μας για να πάρουμε απλώς και μόνο τα έξοδα κηδείας του συζύγου ή της συζύγου μας. Περιμένουμε μήνες ολόκληρους, τηλεφωνούμε σε τηλέφωνα που δεν απαντούν ποτέ. Και η ταλαιπωρία είναι μεγάλη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των σωματείων συνταξιούχων Βασίλης Παρτάλης. Ο ίδιος τόνισε με έμφαση ότι τα έσοδά τους έχουν μειωθεί δραματικά.

«Για το λόγο αυτό ας μην απορούν αν χρωστούμε στην εφορία ή αν δεν πληρώνουμε τη ΔΕΗ. Αν χρειαστεί να ιεραρχήσω τις ανάγκες για την υγεία μου εφόσον δεν με καλύπτει τα δημόσιο νοσοκομείο τότε θα πληρώσω το ιδιωτικό νοσηλευτήριο και δεν θα πληρώσω το ρεύμα ή τον ΕΝΦΙΑ» είπε.

Ο κ. Παρτάλης, σημείωσε «πως πρέπει να τελειώσει η κοροϊδία με τα αναδρομικά. Πρέπει να τα λάβουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων. Δεν μπορούν να τα δίνουν σε κάποιους και σε κάποιους άλλους να τους τα υπόσχονται για ένα άγνωστο μέλλον. Αυτό δεν είναι κράτος ισονομίας και ισοπολιτείας. Όλοι οι πολίτες είμαστε ίσοι».