Συγκεχυμένες εμφανίζονται οι πληροφορίες σχετικά με την ανακατάληψη του υπογείου της ΑΣΟΕΕ από αγνώστους την Δευτέρα ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΑΣΟΕΕ όπου αναφέρει ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά. 

Όπως ανέφεραν αρχικά οι πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα», δεν πέρασαν πολλές ημέρες από τότε που η αστυνομία είχε μπει στο πανεπιστήμιο και είχε «απελευθερώσει» το χώρο που βρίσκεται στο υπόγειο του Ιδρύματος και μετά το πενθήμερο κλείσιμο που είχε αποφασίσει η Σύγκλητος, άγνωστοι έσπασαν τη νέα κλειδαριά που είχε τοποθετηθεί και μπήκαν εκ νέου στο χώρο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ των «Νέων» έγραψαν συνθήματα στους τοίχους, οι οποίοι και είχαν καθαριστεί τις προηγούμενες ημέρες με κεντρική ιδέα τη φράση «το στέκι είναι δικό μας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ γύρω στις 15.00 οι υπάλληλοι του ΟΠΑ άκουσαν δυνατούς θορύβους από το υπόγειο, φυσικά κανείς δεν κατέβηκε να ελέγξει, αφού όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε στην πραγματικότητα.

Όμως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ant1, ανατρέπονται οι πληροφορίες που λένε για ανακατάληψη του υπογείου γιατί ο ρεπόρτερ του Ant1 από την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που έφτασε μέχρι το υπόγειο της Σχολής επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν λουκέτα στην πόρτα του εν λόγω υπογείου.

Η ανακοίνωση του Πανεπιστημίου

Την ίδια ώρα το Πανεπιστήμιο σε ανακοίνωση του αναφέρει σήμερα ότι «με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών τελεί υπό κατάληψη, σας γνωρίζουμε ότι το Πανεπιστήμιο λειτουργεί κανονικά».

Δείτε εδώ το δελτίο τύπου