Νέες αποκαλύψεις  έρχονται στο φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον θάνατο της 17χρονης Μαρίας - Ιωάννας και της μητέρας της, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές σε χαράδρα βάθους 120 μέτρων, στο 27ο χλμ Κατερίνης -Ελασσόνας

 Τα σώματα τους είχαν εκτιναχθεί και εντοπίστηκαν περιμετρικά του οχήματος, το οποίο μάλιστα για να βρεθεί, χρειάστηκε το drone να κατέβει πολύ χαμηλά στον γκρεμό. Από την νεκροψία-νεκροτομή προέκυψε πως ο θάνατος μάνας και κόρης ήταν σύμφωνος χρονικά με την ημέρα εξαφάνισης, δηλαδή την 8η Νοεμβρίου.

 Ακόμη ένα στοιχείο που συμπίπτει με τα νεκροτομικά ευρήματα, είναι το γεγονός ότι οι Αρχές είχαν εντοπίσει ένα και μόνο καρέ του αυτοκινήτου με τις δύο γυναίκες. Τις είχε καταγράψει κλειστό κύκλωμα πρατηρίου καυσίμων, 14 χλμ. έξω από την Κατερίνη, την ημέρα της εξαφάνισης , επί της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης-Ελασσόνας.

 

«Δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος»

Ωστόσο, ένα στοιχείο που συγκεντρώνει πολλά ερωτήματα είναι πως στον δρόμο δεν εντοπίστηκαν ροδιές από τυχόν απότομο φρενάρισμα ή ενδείξεις σύγκρουσης με άλλο όχημα.

 Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρει η ιστοσελίδα anikolouli.gr, δηλώνουν  πως αν είχε συμβεί ατύχημα, αυτό θα μπορούσε να είχε γίνει μερικά μέτρα πιο πάνω και όχι στο σημείο από το οποίο εξετράπη το όχημα και κατέληξε στον γκρεμό. Παράλληλα, η εγκληματική ενέργεια έχει αποκλειστεί.

 «Είναι δύσκολο να ανασυρθεί το αυτοκίνητο από τη χαράδρα για να δώσει απαντήσεις. Πρέπει να είχε αναπτύξει ταχύτητα, αλλά ίχνη φρεναρίσματος ή σπασμένα γυαλιά από μια ενδεχόμενη σύγκρουση, δεν υπάρχουν. Μιλάμε για μια οικογενειακή τραγωδία. Μιλάμε για μία έφηβη με ειδικές ανάγκες και μια μητέρα να σηκώνει 17 χρόνια τον δικό της σταυρό» είπε η Αγγελική Νικολούλη μιλώντας σε εκπομπή του Alpha.

 «Οι συγγενείς λένε ότι φρόντιζε και προστάτευε το παιδί της, αλλά ήταν και σε μια συνεχή ένταση και για κάποιους, ενδεχομένως ο καβγάς με τον γείτονα, που προηγήθηκε, να ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Είχε το παιδί στο αυτοκίνητο του συζύγου γιατί το δικό της ήταν χαλασμένο. Της είχε ζητήσει μια βόλτα η Μαρία, όπως ήταν μέσα στο αυτοκίνητο καυγάδισε έντονα με έναν γείτονα και έφυγε» συμπλήρωσε.