Σε τηλεφωνική επικοινωνία του γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και μέλους του Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς Πάνου Παπανικολάου με τα parapolitika.gr, αμέσως μετά το πέρας της σημερινής συνάντησης του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη με αντιπροσωπεία της ΕΙΝΑΠ, ο Πάνος Παπανικολάου «δίνει» τις εξής πολύ σημαντικές ειδήσεις σχετικά τόσο για την τύχη των περίπου 600 επικουρικών γιατρών με καθεστώς Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) όσο και για εκείνη των επιμελητών γιατρών ΕΣΥ για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αρμοδιότητας των διοικήσεων της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Αττικής και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου:

«Πρώτον, ο υφυπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να καλυφθούν εκ νέου άμεσα οι θέσεις των ήδη υπηρετούντων επικουρικών γιατρών, οι οποίοι εργάζονται στο ΕΣΥ με καθεστώς ΠΔΕ, αλλά οι νέες τοποθετήσεις δεν θα γίνουν με καθεστώς ΠΔΕ, αλλά με νέες ετήσιες συμβάσεις και από τα ίδια έσοδα των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπως θα συμβεί με όλους τους επικουρικούς γιατρούς του ΕΣΥ.
Δεύτερον, ο κ. Κοντοζαμάνης διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα προωθηθούν οι διορισμοί για τις θέσεις επιμελητών γιατρών ΕΣΥ, αρμοδιότητας της 1ης και της 2ης ΥΠΕ, για τις οποίες είχε γίνει αναπομπή του πρακτικού των κρίσεων».