Δύο βασικοί παράμετροι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια καθόρισαν το χθεσινό αποτέλεσμα των αστυνομικών μέτρων.

Η πρώτη αφορά στη χρήση των drones και του ελικόπτερου της ΕΛΑΣ τα οποία δεν παρακολουθούσαν την ογκώδη πορεία αλλά εστίαζαν στα σημεία συνάθροισης των αντιεξουσιαστών και στις γιάφκες τους, κυρίως στην περιοχή των Εξαρχείων.

Η δεύτερη αφορά στην καταστροφή των παρασκευαστηρίων βομβών και στην ακαριαία σύλληψη όσων μπαινόβγαιναν σε αυτά. Από τη στιγμή λοιπόν που οι αστυνομικοί εξουδετέρωσαν τα «εργαστήρια» τους , οι ακραίοι βρέθηκαν στη μάχη χωρίς πολεμοφόδια.

Υπάρχει και μια τριτη παράμετρος την οποία όλες αυτές τις ημέρες αναδεικνύουν τα parapolitika.gr, ότι η πολιτική εντολή ευθύς εξ΄αρχής ήταν για συλλήψεις, μόνον για «άμεσες συλλήψεις όπου παραβιάζεται ο νόμος».

Οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ στα Εξάρχεια

Το απόγευμα της Κυριακής έγιναν δύο πετυχημένες επιχειρήσεις στις οδούς Σπύρου Τρικούπη και Στουρνάρη. Αρχικά, στις 5:10 ομάδα με μοτοσικλετιστές της ΕΛ.ΑΣ., δύο περιπολικά και άνδρες των ΜΑΤ κινήθηκαν στα Εξάρχεια εμπόδισαν και τελικά προσήγαγαν ομάδα 7 κουκουλοφόρων που επιχείρησαν να μπουν σε πολυκατοικία στη Σ. Τρικούπη. Οι νεαροί προσπάθησαν να ανέβουν σε ταράτσα, ενώ πάνω τους είχαν σακίδια στα οποία θα μετέφεραν πέτρες, μολότοφ και σπασμένα μάρμαρα.

Το «οπλοστάσιο» μαζί με αντιασφυξιογόνες μάσκες, βρισκόταν στην ταράτσα της πολυκατοικίας που βρισκόντουσαν, αλλά η ΕΛ.ΑΣ πρόλαβε να παρέμβει και δεν τους άφησε να ανέβουν. Οι προσαγωγές τους μάλιστα, μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Λίγο μετά έγινε και δεύτερη επέμβαση, επί της οδού Στουρνάρη 4, όπου και πάλι κουκουλοφόροι προσπάθησαν να ανέβουν σε ταράτσα για να εφοδιαστούν με το «οπλοστάσιό» τους, αλλά κι εκεί τα ΜΑΤ τους σταμάτησαν έγκαιρα.

Η επιχείρηση συνολικά πήγε πολύ καλά για την ΕΛ.ΑΣ που εδώ και μέρες είχε προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη χθεσινή ημέρα. Μάλιστα, είχε αποφασίσει να κλείσουν από το μεσημέρι και τρεις σταθμοί του Μετρό (Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής), αλλά η πορεία πραγματοποιήθηκε χωρίς παρατράγουδα και έτσι οι σταθμοί τέθηκαν γρήγορα σε κυκλοφορία. Τα προβλήματα υπήρχαν μόνο γύρω από τα Εξάρχεια, αλλά όχι στους χώρους εντός του Πολυτεχνείου.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ δεν σταμάτησαν με τη λήξη των επεισοδίων, αφού τα ξημερώματα της Δευτέρας πραγματοποίησαν έφοδο στην οδό Στουρνάρη 4 στα Εξάρχεια. Μάλιστα είναι το ίδιο κτίριο που το βράδυ της Κυριακής οι αστυνομικοί είχαν συλλάβει δύο διαδηλωτές με πολεμοφόδια.

Διαβάστε επίσης: Κέρδισε το «στοίχημα» η ΕΛΑΣ: Πώς απέκλεισε τους αντιεξουσιαστές από τα Εξάρχεια