Περίπου πενήντα μετανάστες εγκατέστησαν αιφνιδιαστικά μέσα στο κτίριο Γκίνη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ομάδες αλληλεγγυών. Οι μετανάστες αυτοί διέμεναν σε κατειλημμένο κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας το οποίος εκκενώθηκε το πρωί της Τρίτης από την αστυνομία.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, οι συγκεκριμένοι μετανάστες διέμεναν στο υπό κατάληψη κτίριο στην οδό Μπουμπουλίνας στα Εξάρχεια, το οποίο εκκενώθηκε το πρωί της 12ης Νοεμβρίου από την ΕΛ.ΑΣ. Υπενθυμίζεται ότι κατά την επιχείρηση εκκένωσης της αστυνομίας εντοπίστηκαν 138 μετανάστες, από τους οποίους οι 66 ήταν άνδρες, οι 44 γυναίκες και 28 ανήλικα παιδιά.

«Βρέθηκε λύση», λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ

Προς εκτόνωση οδεύει η κατάσταση στο Πολυτεχνείο, όπου χθες το βράδυ εισήλθαν 20 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής ανέφερε ότι το πρόβλημα βρίσκεται κοντά στη λύση. Νωρίτερα, σημείωσε, υπήρξε συνεννόηση με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, ώστε να βρεθούν καταλύματα κατάλληλα για τους ανθρώπους αυτούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι, οι πρόσφυγες οδηγήθηκαν στο Κτίριο Γκίνη του Πολυτεχνείου από αλληλέγγυους. Πρόκειται για άτομα που ζούσαν στο υπό