Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των φοιτητικών συλλόγων στο κέντρο της Αθήνας.

Οι διαδηλωτές, με κεντρικό σύνθημα «Κάτω τα χέρια από το άσυλο, το άσυλο ανήκει σε όλο το λαό», διαμαρτυρήθηκαν για τα πρόσφατα γεγονότα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου καθώς και τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Νωρίτερα, οι γύρω στους 1500 φοιτητές ξεκίνησαν λίγο μετά τις 13:30 από τα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με αίτημα «να σταματήσει η αστυνομοκρατία στα Ιδρύματα» και να αποσυρθούν οι κατηγορίες για τους δύο συλληφθέντες φοιτητές, μετά τα γεγονότα της Δευτέρας έξω από την ΑΣΟΕΕ.

Από την πορεία ήταν κλειστοί οι δρόμοι γύρω από τα Προπύλαια στην οδό Πανεπιστημίου ενώ την τελευταία ώρα η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου επικράτησε ένταση και όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δύο φωτορεπόρτερ, που κάλυπταν το φοιτητικό συλλαλητήριο, δέχθηκαν επίθεση στην Πανεπιστημίου με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον Θέμα 104,6, άγνωστοι έσπασαν κατάστημα στην οδό Βουκουρεστίου.