Ξεκίνησε σήμερα το πρωί η δίκη για το περιστατικό του μικρού παιδιού που ξέχασαν μέσα σε σχολικό λεωφορείο.

Στο δικαστήριο θα κληθούν για ν'απολογηθούν ο οδηγός του λεωφορείου καθώς και οι δύο συνοδοί.

Η μητέρα του παιδιού βρέθηκε στην ευελπίδων και μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μεταξύ άλλων δήλωσε πως ζήτησαν αναβολή έως ότου το σχολείο δώσει όλα τα στοιχεία που του έχουν ζητηθεί. «Εμείς θέλουμε να είναι καλά στην ψυχική του υγεία το παιδί. Αυτός είναι ο πρώτος μας στόχος τώρα».

Το παιδί φαίνεται να μην έχει ξεπεράσει το περιστατικό,σύμφωνα με την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» δεν έχουν ακόμα δημοσιευθεί η έκθεση του παιδοψυχολόγου που παρακολούθησε το παιδί αμέσως μετά το περιστατικό.

Το χρονικό της υπόθεσης:

Το περιστατικό συνέβη περίπου δύο μήνες πριν,στης 30/10 όταν η δασκάλα του 3χρονου παιδιού διαπίστωσε ότι δεν ήταν παρών και θορυβήθηκε.

Η δασκάλα κάλεσε τη μητέρα του μικρού αγοριού να την ρωτήσει αν θα απουσιάσει και εκείνη απάντησε πως το παιδί το είχε παραλάβει το σχολικό.

Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησε η αναζήτηση του μικρού, ο οποίος τελικά είχε αποκοιμηθεί μέσα στο σχολικό. Προφανώς το 3χρονο παιδί όταν επιβιβάστηκε στο σχολικό, αποκοιμήθηκε.

Οι δύο συνοδοί, αλλά και ο οδηγός κατά την αποβίβαση των παιδιών στο σχολείο δεν διαπίστωσαν πως το παιδί απουσίαζε, με αποτέλεσμα να το κλειδώσουν μέσα στο σχολικό και το παιδί να μείνει εκεί για 3 ώρες