Για τα προβλήματα που δημιουργεί η ολοένα και αυξανόμενη μίσθωση κατοικιών μέσω Airbnb στον κλάδο των Αργυροχρυσοχόων μίλησε στο Radio North και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους», με τους δημοσιογράφους Ειρήνη Γκέλη και Βαγγέλη Στολάκη ο κ. Πέτρος Καλπακίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοποιών.

Ανέφερε, την πάγια τακτική των εν δυνάμει αγοραστών που όπως επισήμανε, «αγοράζουν βιοτεχνικούς χώρους σε πολύ χαμηλές τιμές και ενδεχομένως και με προνομιούχα δάνεια, καταφέρνοντας να μετατρέψουν τον χώρο που απέκτησαν σε μικρό χρονικό διάστημα σε κατοικίσιμο, παραπονούμενοι ταυτόχρονα για τους ιδιοκτήτες αργυροχρυσοχοΐων που προυπήρχαν στον χώρο».

Κληθείς να σχολιάσει την υπάρχουσα κατάσταση στον κλάδο υπογράμμισε με έμφαση, πως «μέσα στην οικονομική κρίση ο κλάδος άντεξε, υπάρχουν ακόμη εργαστήρια, όμως δεν θα τους δώσουμε και το τελειωτικό χτύπημα!»

Εκτίμησε, ότι το πρόβλημα είναι αρκετά έντονο στην Αθήνα, αλλά αναμένεται να μεταφερθεί σταδιακά και στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα τόνισε,πως στη διαιώνιση του φαινομένου συνηγορεί επίσης το γεγονός «της εκτόξευσης των τιμών στα ενοίκια», κάτι που όπως είπε «δεν είναι δίκαιο για αυτούς που έχουν ξεκινήσει μια επένδυση και ξαφνικά βλέπουν να έρχονται κάποιοι και να τους δημιουργούν πρόβλημα».

Τέλος, ο κ.Καλπακίδης έθιξε το ζήτημα της ασφάλειας για τα αργυροχρυσοχοΐα, καθώς όπως επισήμανε, «δεν υπολογίζεται το κομμάτι της ασφάλειας, ειδικά όταν κοντά στο εργαστήριο υπάρχει χώρος Airbnb, δίχως να μπορεί να ελέγξει κάποιος ποιοι είναι δίπλα και πόσα άτομα βρίσκονται κοντα στο χώρο».

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη