Ετοιμότητα των εργαζομένων της ΔΕΗ για κινητοποιήσεις, δήλωσε στο Radio North 98 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης, λίγα λεπτά πριν τη συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κωστή Χατζηδάκη, εμφανιζόμενος «βέβαιος πως δεν θα πάει καλά».

Ο κ. Αδαμίδης υποστήριξε πως «η ΔΕΗ έχει πρόβλημα με συμβάσεις που ανέλαβε μετά από εντολή του κράτους και προσφέροντας ρεύμα σε ανταγωνιστές της πολύ κάτω του κόστους παραγωγής του» και συμπλήρωσε ότι υπάρχουν μεγάλα χρέη και από το κράτος προς τη ΔΕΗ και από μεγάλους κακοπληρωτές: «Στη ΔΕΗ χρωστά περισσότερο από 300 εκατομμύρια η εταιρεία ΛΑΡΚΟ και αυτό είναι μάλιστα κάτι που κανείς δεν αγγίζει, γιατί κανένας δεν ενδιαφέρεται να πάρει την ΛΑΡΚΟ. Θέλουν την ΔΕΗ, την ενέργεια, και κάνουν ότι περισσότερο μπορούν για να την ετοιμάσουν προκειμένου να γίνει ελκυστική.»

Σε ό,τι αφορά στο επιχείρημα του υπουργείου για ανάγκη απεξάρτησης από τον Λιγνίτη, ο κ. Αδαμίδης, έκανε λόγο για προοπτική μεγαλύτερης εξάρτησης από το φυσικό αέριο που εισάγεται, αντί του λιγνίτη που παράγεται στην Ελλάδα, ενώ υποστήριξε πως η λύση του λιγνίτη δεν θα ήταν τόσο δαπανηρή αν το ελληνικό κράτος έκανε κινήσεις που έκαναν άλλες χώρες στο «χρηματιστήριο» των ρύπων, επιτυγχάνοντας ελάφρυνση των οικονομικών βαρών που συνεπάγεται σήμερα η χρήση του λιγνίτη.

Ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, δήλωσε στο Radio North 98 πως υπάρχει αντιπρόταση στα σχέδια του υπουργείου και αυτή περιλαμβάνει «η ΔΕΗ να δουλεύει ως εταιρεία παραγωγής ενέργειας, κανονικά στον ανταγωνισμό και να μην είναι υποχρεωμένη να δίνει ρεύμα σε όποιον της ζητάει, πόσο μάλλον κάτω του κόστους».
Ο κ. Αδαμίδης παρέπεμψε σε επόμενη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης για πιθανές νέες απεργιακές κινητοποιήσεις, εντούτοις σημείωσε ότι «υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό ασφαλείας».