Αίτημα για σύγκλιση της Ολομέλειας Εφετών προκειμένου τη περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης της Novartis να την αναλάβει ειδικός εφέτης απέστειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, Ιωάννη Μωραιτάκη.

Ο πρώτος τη τάξει εισαγγελικός λειτουργός της χώρας, λαμβάνοντας υπόψιν του την εξαιρετική σημασία της υπόθεσης της Novartis και πως πρόκειται για μία χρονίζουσα δικογραφία προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Ο κ. Πλιώτας ζητά τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών ώστε να αποφευχθεί η πολυδιάσπαση και να προχωρήσει ταχύτερα η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής που εξακολουθεί να προκαλεί έντονες αναταράξεις σε πολιτικό και δικαστικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, ζητάει να ανατεθεί η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis σε 2-3 ή και περισσότερους εφέτες , αν κριθεί αναγκαίο ,για να ολοκληρωθεί ο κύκλος της δικαστικής διερεύνησης τάχιστα.

Αυτή η πρακτική έχει ακολουθηθεί και σε σειρά άλλων υποθέσεων,όπως η υπόθεση της τράπεζας Κρήτης, η υπόθεση της 17Ν , καθώς και οι υποθέσεις για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, τα ομόλογα, τη Μονή Βατοπεδίου καθώς και η υπόθεση για τα μαύρα ταμεία της Siemens.