Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες αποτελούν μέρος της ολοκληρωμένης διατερματικής (end-to-end) πλατφόρμας smart everything, η οποία μεγιστοποιεί την απόδοση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσω ολοκληρωμένων καθετοποιημένων λύσεων μέτρησης, καταγραφής, παρακολούθησης και ανάλυσης δεδομένων κάθε μεγέθους, για μια πληθώρα αγορών όπως η ενέργεια, το φυσικό αέριο, η γεωργία, το πάρκινγκ, το περιβάλλον, η επισκεψιμότητα χώρων και η διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Η καθετοποιημένη λύση smart agriculture προσφέρει στον αγρότη τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να διαχειρίζεται τους φυσικούς πόρους πιο αποτελεσματικά. Συγκεκριμένα, παρέχεται η δυνατότητα πρόβλεψης περιβαλλοντικών διακυμάνσεων, βάσει δεδομένων σε πραγματικό χρόνο, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι να λαμβάνουν τις πληροφορίες που απαιτούνται προκειμένου να αρδεύουν, να λιπαίνουν, να σπέρνουν και να θερίζουν εγκαίρως. Η ενσωμάτωση διαφορετικών έξυπνων αισθητήρων συμβάλλει στην παρακολούθηση και τη μέτρηση σημαντικών παραμέτρων.

Οφέλη έξυπνης γεωργίας:

  • Βελτίωση της γεωργικής παραγωγικότητας

  • Μείωση κόστους παραγωγής έως 40%

  • Αποτελεσματικότερος έλεγχος ανάπτυξης της καλλιέργειας

  • Καλύτερη διαχείριση φυσικών πόρων (π.χ. γη, νερό, έδαφος)

  • Μείωση νερού και λιπασμάτων

  • Πρόληψη ζημιών στις καλλιέργειες λόγω αντίξοων καιρικών συνθηκών ή περιβαλλοντικών διακυμάνσεων

Μια επιπλέον υπηρεσία έξυπνης διαχείρισης, είναι η καθετοποιημένη λύση smart vineyard, που βοηθάει τους οινοπαραγωγούς να αυξήσουν την παραγωγή, να βελτιώσουν την ποιότητα του προϊόντος τους, αλλά και να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις πάνω στην αμπελουργία, έχοντας πρόσβαση σε μια μεγάλη βάση δεδομένων. Ταυτόχρονα, παρέχει τα εργαλεία που απαιτούνται για τη δημιουργία προγνωστικών λογισμικών μοντέλων που είναι απαραίτητα για την πρόβλεψη της παραγωγής και για τη λήψη προληπτικών μέτρων για την ποιοτική και ποσοτική βελτίωσή της. Επίσης, χάρη στις τεχνολογίες IoT, η υπηρεσία προσφέρει μία ευρεία γκάμα μεθόδων απομακρυσμένης παρακολούθησης με βασικό σημείο εστίασης τη διαχείριση υδάτινων πόρων, την καλύτερη περίοδο για ψεκασμό, την αποφυγή ασθενειών και τη διαχείριση των πόρων.

Η έλλειψη νερού στα αμπέλια μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την ανάπτυξη και την ωρίμανση των σταφυλιών. Επιπρόσθετα, τα καθημερινά νούμερα εξατμισοδιαπνοής υποδεικνύουν την ποσότητα του νερού που αφαιρείται από το έδαφος ώστε οι αμπελουργοί να σχεδιάζουν αντίστοιχα την άρδευση. Ανάλογα με τις καταγεγραμμένες παραμέτρους, οι αισθητήρες μπορούν να τοποθετηθούν απευθείας στο έδαφος, δίπλα από το φυτό ή πάνω στο φύλλο όταν υπολογίζεται η επιφανειακή υγρασία στο φύλλωμα.

Οφέλη:

  • Εξοικονόμηση λειτουργικού κόστους

  • Απομακρυσμένη διαχείριση της καλλιέργειας

  • Έγκαιρη πρόληψη για την αποφυγή εξάπλωσης εντόμων και ασθενειών

Ακολουθούν ενδεικτικές μετρήσεις που αφορούν και στις δυο καθετοποιημένες λύσεις:

  • Παρακολούθηση υγρασίας εδάφους

  • Επίπεδα θερμοκρασίας εδάφους

  • Επιφανειακή υγρασία φύλλων

  • Φωτεινότητα και ηλιακή ακτινοβολία

  • Μέτρηση επιπέδου νερού

  • Μέτρηση θερμοκρασίας αέρα, ταχύτητας και κατεύθυνσης ανέμου

  • Παρακολούθηση παρασίτων

  • Σχετική υγρασία

  • Βαρομετρική πίεση

  • Πληθυσμός και τον τύπος διαφόρων παρασίτων

H WATT+VOLT, στο πλαίσιο λανσαρίσματος της νέας καθετοποιημένης λύσης smart vineyard, συμμετείχε πρόσφατα ως χορηγός στο 2ο Thessaly Wine Festival και συγκεκριμένα στις 26 Οκτωβρίου 2019 στο DIVANI PALACE στη Λάρισα, προκειμένου να συζητήσει με γνωστούς επαγγελματίες του κλάδου και να παρουσιάσει τα οφέλη της νέας καθετοποιημένης λύσης smart vineyard.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 183 83 ή εκδηλώστε το ενδιαφέρον σας στο email: energyservices@watt–volt.gr

Σχετικά με τη WATT+VOLT

Η WATT+VOLT είναι εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ενέργειας με το μεγαλύτερο δίκτυο φυσικών καταστημάτων και σημείων εξυπηρέτησης σε όλη την Ελλάδα.

Από το 2011, η WATT+VOLT κατέχει Άδεια Εμπορίας και Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας για την ελληνική αγορά ενέργειας, ενώ το 2015 έλαβε και Άδεια Προμήθειας Φυσικού Αερίου, μια δραστηριότητα που έθεσε σε εφαρμογή τον Απρίλιο του 2018.

Η WATT+VOLT προμηθεύει ηλεκτρικό ρεύμα σε επιχειρήσεις, οργανισμούς και οικιακούς καταναλωτές και προσφέρει, μέσω των προγραμμάτων Corporate Energy και Home Energy, σημαντικές ανταγωνιστικές εκπτώσεις. Παράλληλα, μέσω του Ελεύθερου Προνομιακού Προγράμματος Liberty, εγγυάται χρέωση χαμηλότερη και από το νυχτερινό τιμολόγιο, χωρίς δέσμευση συμβολαίου, χωρίς εγγύηση, χωρίς μηνιαίο πάγιο και χωρίς ρήτρα αποχώρησης. Επιπλέον, μέσω του Προγράμματος DUAL POWER, συνδυάζοντας ρεύμα και φυσικό αέριο, προσφέρει έκπτωση 30% στις χρεώσεις του φυσικού αερίου.

Τις ανταγωνιστικές αυτές χρεώσεις που οδηγούν στην άμεση μείωση των λειτουργικών εξόδων για την επιχείρηση και το σπίτι αντίστοιχα, είναι σε θέση να τις εξασφαλίσει χάρη στην ισχυρή δραστηριοποίησή της στις διεθνείς αγορές ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα, η WATT+VOLT είναι εγγεγραμμένη από το 2016 και πραγματοποιεί συναλλαγές στο European Energy Exchange (ΕΕΧ), το μεγαλύτερο Ενεργειακό Χρηματιστήριο της Ευρώπης, καθώς επίσης και στα Χρηματιστήρια Ενέργειας της Ιταλίας Gestore del Mercato Elettrico (GME), Hungarian Power Exchange (HUPX) της Ουγγαρίας και Independent Bulgarian Exchange (ΙΒΕΧ) της Βουλγαρίας, ενώ μέσω συνεργασιών με αντισυμβαλλόμενες εταιρείες εμπορίας του εξωτερικού, έχει αποκτήσει πρόσβαση στο μεγαλύτερο μέρος του διασυνδεδεμένου ηλεκτρικού δικτύου πανευρωπαϊκά.

 Η φιλοσοφία της WATT+VOLT, στηρίζεται στη μέγιστη ικανοποίηση του καταναλωτή και στην παροχή υψηλής ποιότητας καινοτόμων υπηρεσιών και λύσεων Internet of Things (IoT). Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται ολοκληρωμένες πρωτοποριακές υπηρεσίες διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας για επαγγελματίες και οικιακούς χρήστες, όπως το πληροφοριακό σύστημα παρακολούθησης και καταγραφής smart everything, η πρωτοποριακή βραβευμένη πλατφόρμα smart energy, αλλά και η βραβευμένη «έξυπνη» υπηρεσία smartwatt αντίστοιχα.

Η WATT+VOLT μετά από 8 χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας και ανοδικής πορείας, μετρά πάνω από 130.000 πελάτες με 36 σημεία εξυπηρέτησης σε πολλές πόλεις ανά την Ελλάδα, με στόχο την άμεση εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού.