Σοκ και δέος έχουν προκαλέσει οι λεπτομέρειες της δικογραφίας της υπόθεσης της 14χρονης που μαχαίρωσε τη μητέρα της μέσα στον ύπνο της.

Το σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη σε ένα διαμέρισμα στα Καμίνια, στο οποίο κατοικούν μία διαζευγμένη μητέρα με τις δίδυμες 14χρονες κόρες της.

Το χρονικό

Ήταν ξημερώματα Πέμπτης, όταν το ένα από τα δύο κορίτσια πετάχτηκε από το κρεβάτι του και κατευθύνθηκε στην κουζίνα από όπου άρπαξε ένα μοβ μαχαίρι με λάμα 23 εκατοστών.

Το 14χρονο κορίτσι προχώρησε προς το σαλόνι όπου κοιμόταν η μητέρα της σε ένα ράντσο.

Ξαφνικά, το κορίτσι σήκωσε το μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει τη μητέρα της μέσα στον ύπνο της.

Η μητέρα της αιμόφυρτη άρχισε να φωνάζει σε βοήθεια την άλλη κόρη της που κοιμόταν ώστε να τη σώσει. Αμέσως η 14χρονη ξύπνησε και κατάφερε να αποσπάσει το μαχαίρι που κρατούσε η αδερφή της και να ειδοποιήσει το ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια του αιματηρού επεισοδίου, η κόρη που μαχαίρωσε τη μητέρα της φαινόταν να τα έχει χαμένα και συνεχώς μονολογούσε: «Θεέ μου τι έκανα!». Μάλιστα μετά το περιστατικό η ίδια τηλεφώνησε στον σύντροφο της μητέρας της που διαμένει σε κοντινή απόσταση για να βοηθήσει.

Ευτυχώς, το ΕΚΑΒ έσπευσε γρήγορα στο σπίτι και πήρε τη μητέρα και το παιδί. Η 14χρονη έφερε θλαστικά τραύματα στα οποία έγινε συρραφή και συγκεκριμένα ένα βαθύ θλαστικό τραύμα ραχιαίας επιφάνειας στο αριστερό χέρι και τρία μικρότερα στο γόνατο. Η μητέρα οδηγήθηκε στο χειρουργείο καθώς έφερε συνολικά 12 μαχαιριές και συγκεκριμένα: τρεις στον αριστερό βραχίονα, μία στον ώμο, δύο στον μαστό, τρεις στον ημιθωράκιο, ένα στην κοιλιά και 2 στην πλάτη. Υπεβλήθη σε σπληνεκτομή και νοσηλεύτηκε διασωληνωμένη για μέρες. Η μητέρα έχει διαφύγει τον κίνδυνο και νοσηλεύεται σε απλό θάλαμο.

Η 14χρονη δεν θυμόταν τίποτα

Μετά τη σύλληψη του, το κορίτσι εξετάστηκε από παιδοψυχολόγο του νοσοκομείου Παίδων, χωρίς όμως να αποδεχθεί ότι η 14χρονη έπασχε από κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Το κορίτσι την ώρα της εξέτασης φαινόταν να τα έχει χαμένα για ακόμα μία φορά χωρίς να έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει κάνει. Ο εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους. Ακόμα και οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανηλίκων που είδαν το παιδί και εξετάζουν την υπόθεση έχουν εκπλαγεί με όσα διαδραματίστηκαν στο διαμέρισμα στα Καμίνια. Η 14χρονη πάντως και σε εκείνους έλεγε συνέχεια ότι δεν θυμάται τίποτε από όσα έκανε.

Σύμφωνα με την αδερφή της, η 14χρονη έπαιζε μέχρι αργά τη μοιραία νύχτα παιχνίδια στο τάμπλετ.

Οι αρχές μετά από έρευνες εντόπισαν το μαχαίρι σε κάδο σκουπιδιών λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το συμβάν στο σπίτι η δίδυμη αδερφή της 14χρονη με τον γιο του συντρόφου της μητέρας προσπάθησαν να καθαρίσουν τον χώρο και πέταξαν το αντικείμενο του εγκλήματος στα σκουπίδια.

Παράλληλα για εξέταση έχουν δοθεί και τα ρούχα που το κορίτσι φορούσε τη στιγμή της επίθεσης, τα οποία έφεραν παντού κηλίδες αίματος.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, επρόκειτο για μία συγκροτημένη οικογένεια που δεν είχε δώσει ποτέ αφορμές για σκέψεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει. Οι γονείς των κοριτσιών, αν και χωρισμένοι, διατηρούσαν άριστες σχέσεις και η 14χρονη που μαχαίρωσε την ίδια της τη μητέρα ήταν μία πολύ καλή μαθήτρια.