Σε ένα ολιγόλογο αλλά σαφές άρθρο η εφημερίδα απαντά στα όσα καταμαρτυρά η Εισαγγελέας Διαφθοράς στο άρθρο το οποίο υπέγραψε η Ιωάννα Μάνδρου και αποκάλυψε έγγραφο με υπογραφή της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη από το οποίο προκύπτει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ότι δύο από τους προστατευόμενους μάρτυρες της υπόθεσης Novartis είναι τα ίδια πρόσωπα που προτάθηκαν από δικηγορικό γραφείο για κατάθεση στις ΗΠΑ, προσδοκώντας, σύμφωνα με την αμερικανική νομοθεσία, οικονομικά οφέλη.

«Μια εξώδικη διαμαρτυρία, ακόμη και αν προέρχεται από μία Εισαγγελέα, δεν μπορεί να καταλύσει το δικαίωμα της εφημερίδας στην πληροφόρηση του κοινού και να οδηγήσει τους δημοσιογράφους και το διευθυντή της σε δημόσιες δηλώσεις, όπως ζητά η κ. Τουλουπάκη, παραβλέποντας το δημόσιο ενδιαφέρον του θέματος, αλλά και το δημοσιογραφικό απόρρητο, το οποίο είναι συνυφασμένο με τη δημοσιογραφία» ανέφερε η «Καθημερινή» στην απάντησή της.

Η Τουλουπάκη ζητά την αποκάλυψη της πηγής

Στην εξώδικη δήλωσή της, η Ελένη Τουλουπάκη υποστήριξε πως το έγγραφο το οποίο δημοσίευσε η εφημερίδα είναι απόρρητο και επομένως τίθεται ζήτημα, όπως αναφέρει, παράνομης διαρροής εγγράφου. Ακόμη, η εισαγγελέας ζητά την αποκάλυψη της πηγής του ρεπορτάζ αλλά και αποκατάσταση συγκεκριμένων σημείων του δημοσιεύματος, που κατά την κ. Τουλουπαραπάκη είναι ανακριβή και εξυπηρετούν «αλλότρια συμφέροντα παραπληροφόρησης του κοινού».