Προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη ζήτησε και έλαβε ο κατηγορούμενος για το φονικό στα Μέγαρα.

Σε βάρος του κατηγορουμένου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Το χρονικό της οικογενειακής τραγωδίας

Ένας άνδρας εισέβαλε το βράδυ της Πέμπτης στο σπίτι που κατοικούσε ο κουνιάδος του με τη σύζυγό του και τα τρία ανήλικα παιδιά τους και άρχισε να πυροβολεί εναντίον τους. Ο δράστης στόχευσε τα θύματά του στα γεννητικά τους όργανα με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον 48χρονο κουνιάδο του και να τραυματίσει την 43χρονη γυναίκα του ενώ στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή.

Το ζευγάρι διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του άντρα ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται τραυματισμένη .

Τα τρία ανήλικα παιδιά του ζευγαριού βρίσκονταν μέσα στο σπίτι εκείνη την ώρα και είδαν τους γονείς τους να σωριάζονται από τους πυροβολισμούς του δράστη.

Ο δράστης αρχικά διέφυγε και αμέσως ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό της αστυνομίας για τον εντοπισμό του. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, ωστόσο, ο δράστης εμφανίστηκε, μαζί με τον δικηγόρο του, στην αστυνομική υποδιεύθυνση Δυτικής Αττικής και παραδόθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης, σωφρονιστικός υπάλληλος στο επάγγελμα στο νοσοκομείο κρατουμένων του Κορυδαλλού, ήταν πρώην άντρας της αδερφής του θύματος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο δράστης θεωρούσε ότι το θύμα ήταν υπαίτιος για τον χωρισμό του και, όπως όλα δείχνουν, αποφάσισε να τον εκδικηθεί.

Τελικά ο άνδρας λίγες ώρες μετά την εγκληματική του πράξη, παραδόθηκε στην αστυνομία.

Συγκεκριμένα ο δράστης παραδόθηκε στην ασφάλεια Δυτικής Αττικής συνοδεία του συνηγόρου του.