Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει στη χώρα μας σύστημα ελέγχου της συνταγογράφησης των γιατρών, παρά το γεγονός ότι διαθέτουμε πολύ αποτελεσματικούς τρόπους για να επιτύχουμε αυτόν τον έλεγχο, με «κοφτες» και με έλεγχο στη συνταγογράφηση εκτός ενδείξεων. Αυτά πρέπει να ενσωματωθούν στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ).

Αυτό τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας (ΕΑΕ) Θάνος Δημόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την οποία διοργάνωσε σήμερα το μεσημέρι η ΕΑΕ, με αφορμή την πραγματοποίηση του 30ου Πανελληνίου Αιματολογικού Συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στο Μέγαρο Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, στις 7 – 10 Νοεμβρίου.

Ο Θάνος Δημόπουλος υπογράμμισε ακόμη με νόημα, αλλά και με θάρρος ότι «η συνταγογράφηση για τους ογκολογικούς ασθενείς είναι πιο άνετη, σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες», ενώ η διευθύντρια της αιματολογικής κλινικής του νοσοκομείου της Αθήνας «Ευαγγελισμός» και γενική γραμματέας της ΕΑΕ Μαρία Παγώνη ζήτησε μεταξύ άλλων «να είμαστε λογικοί στη συνταγογράφηση και να καταβάλλουμε προσπάθειες για την εκλογίκευσή της».