Στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο, μίλησε ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), Γιώργος Καρανίκας.

Με αφορμή την έναρξη των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο κ. Καρανίκας σημείωσε ότι «οι ενδιάμεσες εκπτώσεις στην αρχή αντιμετωπίστηκαν θετικά από το σύνολο της αγοράς ως ένα μέσω για να αντισταθμιστεί η τότε συνεχής πτωτική πορεία του τζίρου όμως η πράξη δεν μας το επαλήθευσε».

«Θεωρώ ότι έπληξε και την αξιοπιστία και των τακτικών εκπτώσεων που είναι το βασικό μας εργαλείο, σημαντικότερος θεσμός στη λειτουργία της λιανικής πώλησης οπότε εκφυλίστηκε σιγά –σιγά και δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το επόμενο 15πενθήμερο», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Μάλιστα ο κ. Καρανίκας υπογράμμισε ότι υπήρχε η πεποίθηση ότι οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα καταργηθούν από τον Νοέμβριο, ενώ συμπλήρωσε πως «η υπόσχεση είναι ότι την επόμενη περίοδο δηλαδή το Μάιο, δεν θα υπάρχει ο συγκεκριμένος θεσμός».

Αναφερόμενος στο οικονομικό κλίμα της χώρας, σημείωσε πως «η κυβέρνηση ξεκίνησε θετικά όσον αφορά τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και οτιδήποτε έχει σχέση με την οικονομία».

Ωστόσο ανέφερε ότι «παρά τη καλή εικόνα που διαμορφώνεται στην αγορά δεν βελτιώθηκε ακόμα η τσέπη του καταναλωτή».

«Αυτό συνεπώς μας κάνει να περιμένουμε, δεν ξέρω πόσο αλλά τουλάχιστον ακόμα ζούμε με αυτές τις προσδοκίες. Θεωρώ ότι η ψυχολογία που άλλαξε προς το θετικό είναι κάτι το οποίο έχει ημερομηνία λήξεως», κατέληξε ο κ. Καρανίκας.