Την τελευταία μέρα του Οκτωβρίου αποφάσισε το φθινόπωρο να δείξει τα δόντια του. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, με κατά τόπους μεγάλα ύψη, σημειώνονται σε όλη τη χώρα, ενώ και στην Αττική ο καιρός επιδεινώθηκε.

Μέχρι στιγμής τα πρώτα προβλήματα έκαναν την εμφάνισή τους καθώς έχουν γίνει πολλές διακοπές ρεύματος σε περιοχές της Αττικής τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στα νότια προάστεια.

Η κακοκαιρία θα διαρκέσει ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει αυτήν την ώρα και τα βόρεια προάστεια της Αττικής και συγκεκριμένα στην Κηφισιά ενώ οι δρόμοι στο Μαρούσι έχουν μετατραπεί σε «ποτάμια».

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο καιρού αναμένεται να επηρεαστούν:

Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν. 

«Πέφτει» η θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές στα ηπειρωτικά. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα είναι ενισχυμένοι μόνο την Παρασκευή 1/11 και θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ.

Η ΕΜΥ με ανάρτησή της στο Τwitter αναφέρει ότι από το μεσημέρι και μετά σημειώνονται βροχές και ισχυρές καταιφίδες στην Ανατολική και Δυτική Αττική και στην Αργολίδα, ενώ έχει βροχές σε Πήλιο και Θερμαϊκό.