Μπαρούτι μυρίζει στην πλατεία Συντάγματος αυτή την ώρα καθώς ανεβαίνουν προς τη βουλή οι εργαζόμενοι στους δήμους ενώ ετοιμάζονται και οι χίλιοι περίπου φοιτητές από τα προπύλαια

Οι φοιτητές πραγματοποιούν πορεία διαμαρτυρίας κατά της κατάργησης του ασύλου, της δεδηλωμένης πρόθεσης της ηγεσίας του υπουργείου να επαναφέρει το ν+2 στον χρόνο περάτωσης σπουδών, καθώς επίσης και τη βάση εισαγωγής.



Οι περίπου χίλιοι φοιτητές που είναι συγκεντρωμένοι έχουν κλείσει την Πανεπιστημίου ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την αστυνομία και σε άλλους κεντρικούς δρόμους, με την πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Η πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ ξεκίνησε στις 11:00 π.μ από την πλατεία Καραΐσκάκη και αυτή την ώρα έχει φτάσει έξω από τη Βουλή. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο το οποίο ψηφίζεται στη Βουλή.

Στον πλευρό των απεργών βρίσκεται και ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης.

72594255_541090476691799_3769394347011735552_n

Νωρίτερα υπήρξε, μικροένταση μπροστά από τη Βουλή ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, γιατί τα ΜΑΤ δεν άφηναν τους αντιπροσώπους της πορείας να περάσουν να συναντήσουν τον υπουργό. Τελικά λίγο αργότερα τους επέτρεψαν και τα πνεύματα ηρέμησαν.

Λόγω της πορείας αυτή την ώρα η οδός Μάρνη είναι κλειστή. Συγκεκριμένα, από την πλατεία Βάθη έως την πλατεία Καραΐσκάκη. Κλειστοί είναι και οι δρόμοι γύρω από την πλατεία Συντάγματος.



Οι απεργοί είναι ιδιαίτερα καυστικοί στην διαμαρτυρία τους και χρησιμοποιούν ευφάνταστους τρόπους για να δείξουν την δυσαρέσκια τους απέναντι στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.



Οι αντιδράσεις των συνδικάτων κλιμακώνονται απέναντι στις διατάξεις του αναπτυξιακού πολυνομοσχεδίου για τα εργασιακά και την λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Το ΕΚΑ καλεί με συλλαλητήριο στις 5 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Στις 6μμ, η ΑΔΕΔΥ καλεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία στην πλατεία Κολοκοτρώνη.

Μισή ώρα αργότερα, έχει προγραμματιστεί το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια.

Η σταδιακή διακοπή ή -κατά περίπτωση- εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων , θα ξεκινήσει πριν από τις 5 το απόγευμα λόγω των προσυγκεντρώσεων που έχουν προγραμματιστεί, ενώ οι συμμετέχοντες σε όλα τα συλλαλητήρια θα καταλήξουν με πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή.

Τα συνδικάτα, ζητούν την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων του πολυνομοσχεδίου, οι οποίες προβλέπουν:
  • Την εξαίρεση επιχειρήσεων από το πεδίο εφαρμογής των κλαδικών συμβάσεων εργασίας.
  • Τον περιορισμό της επεκτασιμότητας των κλαδικών και την ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων.
  • Την δυνατότητα σύναψης τοπικών συμφώνων απασχόλησης.
  • Την αυστηροποίηση των προϋποθέσεων προσφυγής στον ΟΜΕΔ, για τους εργαζόμενους.
  • Την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου για τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Την καθιέρωση ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, ακόμη και σε περιπτώσεις κήρυξης απεργίας και
  • Την ιδιωτικοποίηση δημοσίων επιχειρήσεων.