Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης, η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στο Πόρτο Ράφτη, στην περιοχή Κάστρο, αργά το βράδυ της Τρίτης, καθώς άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους που οδηγούν προς το σημείο, επιτρέποντας τη δίοδο μόνο σε οχήματα της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι στην οδό Αιόλου, η οποία βρίσκεται κοντά στο μέτωπο της πυρκαγιάς.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν συνολικά 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου, το ΜΕΤΠΕ και εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα από την περιοχή.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φορά του πύρινου μετώπου είναι προς τον λόφο, ωστόσο είναι στα όρια της κατοικημένης περιοχής, γεγονός που προϋποθέτει την ύψιστη κατάσταση συναγερμού και κινητοποίησης.

Η αστυνομία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή, διακόπτοντας τη κυκλοφορία στις οδούς Πολυτεχνείου, Χαράς και Αγίου Νικολάου από το ύψος της Βραυρώνας.

Το μέτωπο της φωτιάς περιορίστηκε και διασφαλίστηκαν οι κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με το irafina.gr, κάτοικοι υπέδειξαν στην αστυνομία έναν ύποπτο αλλοδαπό, ο οποίος έκανε βόλτες στην περιοχή με αυτοκίνητο δίχως πινακίδες.

Η αστυνομία φέρεται να προχώρησε στην προσαγωγή του υπόπτου, προκειμένου να τον ανακρίνει και να διαπιστωθεί αν ευθύνεται για την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο Πόρτο Ράφτη.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης Βαθρακογιάννης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η φωτιά στο Πόρτο Ράφτη έχει περιοριστεί σε σχέση με την αρχική έκτασή της} και πως «η ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων γίνεται καθαρά για προληπτικούς λόγους».

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πριν από τα μεσάνυχτα σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση στην Χαμολιά, στο Πόρτο Ράφτη, κοντά σε κατοικίες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις εκτός από τις φλόγες, έχουν ταυτόχρονα να αντιμετωπίσουν και τον ισχυρό άνεμο.

Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο πεζοπόρα τμήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, καθώς και οχήματα εθελοντών πυροσβεστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/irafina.gr