Αρχηγικό κόμμα" υποστήριξε πως ήταν η Χρυσή Αυγή στην απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, υποστηρίζοντας πως "υπήρχε ιεραρχία όπως και στα άλλα κόμματα".

"Εγώ επειδή γνώριζα πολλά χρόνια τον Μιχαλολιάκο αναφερόμουν μόνο σε εκείνον... Οι αναφορές από τις Τοπικές πήγαιναν στα Κεντρικά της Χρυσής Αυγής στο αρμόδιο γραφείο στο οποίο υπεύθυνος ήταν ο Λαγός...Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου ήταν πιο κοντά στον Μιχαλολιάκο" ανέφερε, προσθέτοντας "Δεν υπήρχε στρατιωτική εκπαίδευση , ήμασταν νόμιμο κόμμα... Δεν υπήρχαν τάγματα εφόδου. Η οργάνωση του κόμματος ήταν πολιτική ".

Ο Νίκος Μίχος έκανε λόγο για "ιεραρχική δομή" στην κορυφή της οποίας βρισκόταν ο αρχηγός στη συνέχεια του Πολιτικό Συμβούλιο, η Κεντρική Επιτροπή και τα μέλη. "Υπηρχαν μέλη και καταστάσεις. Καθε τοπικη λειτουργούσε αυτόνομα" υπογράμμισε. Ο κατηγορούμενος ανέφερε με νόημα πως το κόμμα της Χρυσής Αυγής "ήταν οικογενειακό ", προσθέτοντας "όπως σε όλα τα νόμιμα κόμματα ετσι και στη Χρυσή Αυγή έβαλαν δικούς τους ανθρώπους στο κόμμα για να δουλέψουν , ανήψια , οικογενεια. Γι αυτό δεν είχαμε ανθρώπους να δουλέψουμε εμείς" τόνισε . Ο Νίκος Μίχος μιλώντας για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει γιατί ο Γιώργος Ρουπακιάς έφτασε στο έγκλημα και επανέλαβε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι ουδέποτε δόθηκε "από το Νίκο Μιχαλολιάκο ούτε από άλλο καμία εντολή για παράνομη πράξη" . "Η ανάληψη της πολτικής ευθύνης από τον Μιχαλολιάκο αφορούσε το πολιτικό κόστος" ανέφερε.

Παράλληλα, άφησε αιχμές για την διαχείρηση των οικονομικών του κόμματος λέγοντας πως ο ίδιος έδινε το 40% της βουλευτικής του αποζημίωσης και κάλυπτε όλα τα έξοδα της Τοπικής στην Εύβοια. "Από το 2013 μέχρι το 2015 δεν έγινε έλεγχος. Το συζήτησα και με άλλους πρώην συναγωνιστές , τα πράγματα είχαν αλλάξει . Ζήτησα να μου πουν που είχαν παει τα λεφτά . Ακομη και τα χρήματα για τις εκλογές εμείς τα βάζαμε " ανέφερε.