Σύμφωνα με όσα είχαν μεταδώσει νωρίτερα, σήμερα, τα parapolitika.gr, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης συναντήθηκε στο γραφείο του με εκπροσώπους του προεδρείου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ( και μερίδας των υποψηφίων γιατρών στην προκήρυξη για τα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αρμοδιότητας της 1ης και της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ).

Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ξεκαθάρισε ότι η προκήρυξη των 208 θέσεων επιμελητών γιατρών του ΕΣΥ για την στελέχωση των ΤΕΠ δεν έχει ακυρωθεί και ενημέρωσε, για μία ακόμη φορά, ότι προέκυψαν παρατυπίες κατά τον έλεγχο νομιμότητας, την πάγια διαδικασία στην οποία υποχρεούται να προχωρήσει το υπουργείο Υγείας και με την οποία ολοκληρώνεται η επιλογή των γιατρών πριν τον διορισμό τους. Για το λόγο αυτό, ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, αναπέμφθηκαν τα πρακτικά στο Συμβούλιο που έκανε την κρίση, προκειμένου να διορθωθούν.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, «πρόθεση και δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είναι να τηρηθεί η νομιμότητα, εντός των καθορισμένων από τον νόμο προθεσμιών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία των διορισμών».