Στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Λάμπρο Σοφουλάκη έδωσε κατάθεση για την υπόθεση της Novartis και τους δικονομικούς χειρισμούς, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Λυκουρέντζος δεν έκανε αναφορές σε πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Λυκουρέντζος ήταν ένα από δέκα συνολικά πολιτικά πρόσωπα που εμφανίζονταν ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Novartis αλλά στη συνέχεια η δικογραφία ως προς τον ίδιο, όπως και για άλλα πολιτικά πρόσωπα, τέθηκε στο αρχείο από την εισαγγελία Διαφθοράς.

«Μέχρι σήμερα δεν γνωρίζω για ποιό λόγο ενεπλάκη το όνομα μου σε αυτή τη σκοτεινή υπόθεση. Ούτε διανοήθηκα ποτέ να έχω την οποιαδήποτε εμπλοκή σε οποιαδήποτε έκνομη πράξη. Χρειάζεται να αποκαλυφθεί η αλήθεια και οι ευθύνες. Η υπόθεση αυτή έχει χαρακτηριστικά σκευωρίας και το μόνο τέλος που μπορεί να υπάρξει είναι η αποκάλυψη της αλήθειας και ο καταλογισμός των ευθυνών" τόνισε ο κ.Λυκουρέντζος.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν κατά την κατάθεσή του αναφέρθηκε σε κάποιο πρόσωπο ο πρώην υπουργός, δήλωσε: "Όχι γιατί εγώ αναφέρομαι στην υπόθεση για ένα υποθέτω ενός προστατευόμενου μάρτυρος και στη εν συνεχεία με σαθρά επιχειρήματα και αυτή την πρακτική δεν πρόκειται να την ακολουθήσω για κανέναν Έλληνα πολίτη, να ενοχοποιήσω κάποιον χωρίς να υπάρχουν στοιχεία. Ζητώ λοιπόν από τη σημερινή συσταθείσα προκαταρκτική επιτροπή να εκπληρώσει τα καθήκοντα της, να διερευνήσει σε βάθος την υπόθεση όπως οφείλουν και οι κρατικοί λειτουργοί της Δικαιοσύνης, εν αντιθέση με την τακτική της προηγούμενης προκαταρκτικής επιτροπής, της οποίας οι βουλευτές της πλειοψηφίας παραιτήθηκαν των καθηκόντων τους".