«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Υγειονομικού Συμβουλίου (ΑΥΣ) για την φυσική αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας Σαμαρτζή, η οποία χτυπήθηκε πριν από πολλούς μήνες από αδέσποτη σφαίρα στο κεφάλι, είναι καθόλα ορθή.

Τα Κέντρα Αποκατάστασης, τα οποία διαθέτει η Ελλάδα, είναι εφάμιλλα των ευρωπαϊκών. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορεί ένα Κέντρο Αποκατάστασης στη Γερμανία να προσφέρει τη μέγιστη φυσική αποκατάσταση στην μικρή Αλεξία και να μην μπορούν αντίστοιχα Κέντρα της χώρας μας».

Αυτό δηλώνει με κατηγορηματικότητα στα parapolitika.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Κέντρων Αποκατάστασης Ελλάδας (ΕΚΑΕ) Χρήστος Βιρβίλης, με αφορμή τη σημερινή απόφαση του ΑΥΣ για τη μικρή Αλεξία Σαμαρτζή.

Υπενθυμίζεται ότι οι γονείς της μικρής Αλεξίας ζητούσαν από το ΑΥΣ να εγκρίνει την μεταφορά της σε Κέντρο Αποκατάστασης της Γερμανίας, με οικονομικό κόστος ύψους 90.000 ευρώ για φυσική αποκατάσταση χρονικής διάρκειας πέντε μηνών, ενώ ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας διαβεβαίωσε νωρίτερα σήμερα, με γραπτή δήλωσή του, ότι το κόστος για την φυσική αποκατάσταση της μικρής Αλεξίας σε Κέντρο της Ελλάδας θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το ελληνικό Δημόσιο και ζήτησε να υπάρχει εμπιστοσύνη στους Έλληνες επιστήμονες και τις σχετικές υποδομές της χώρας μας.