Ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης εκπροσώπησε σήμερα την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» και η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας (ΕΕΠΑΟ).

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκε η συνεργασία μεταξύ της «Φλόγας» και της ΕΕΠΑΟ, με στόχο την ένταξη και ισότιμη συμμετοχή της ΕΕΠΑΟ στην εφαρμογή και διενέργεια των Διεθνών Συνεργατικών Πρωτοκόλλων Θεραπείας για τον καρκίνο της παιδικής και εφηβικής ηλικίας.

Στην ομιλία του, ο κ. Κοντοζαμάνης χαιρέτισε την εν λόγω συνεργασία και τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας ενθαρρύνει συνεργασίες Συλλόγων Ασθενών με επιστημονικούς φορείς. Επισήμανε δε, τα οφέλη από τη συμμετοχή της χώρας μας στη διενέργεια Διεθνών Συνεργατικών Πρωτοκόλλων Θεραπείας που αφορούν στη βελτίωση της παρεχόμενης φροντίδας στα παιδιά, στην άμεση πρόσβαση σε πρωτοπόρες διαγνωστικές τεχνικές και θεραπείες και στην εμπειρία και γνώση που αποκτά το επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Ο Υφυπουργός Υγείας ενημέρωσε ακόμα ότι το Υπουργείο Υγείας υποστηρίζει και προωθεί στην Περιφέρεια Αττικής για συγχρηματοδότηση, την πρόταση συνεργασίας του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα» με την επιστημονική κοινότητα των Ογκολόγων Παιδιάτρων, η οποία αποσκοπεί στην ενσωμάτωση στο Σύστημα Υγείας προηγμένων επιστημονικά και αναβαθμισμένων υπηρεσιών, σχετικά με τη θεραπεία παιδιών με καρκίνο.