Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών, το Δ.Σ της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Μάτι Ξανά».

Σύμφωνα, με την απόφαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκου, στο Δ.Σ, θα συμμετέχουν, ως Πρόεδρος ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής, ο Θανάσης Αυγερινός. Στο Δ.Σ μετέχουν ακόμη, ο Αλέξης Ανδρονόπουλος, ο Νικόλαος Σκουλής, η Βαρβάρα Κασσελούρη, ο Χρήστος Αναγνώστου,ο Δημήτρης Κανάκης, η Σταυρούλα Μηλιάκου, ο Δημήτρης Αναγνωστόπουλος, η Γεωργία Κοτίνη, ο Θεόδωρος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Γεώργιος Στασινός, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας και ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ευάγγελος Μπουρνούς.

Η θητεία των μελών του Δ.Σ, όπως και η διάρκεια ζωής της εταιρείας είναι ετήσια. Η συγκεκριμένη εταιρεία, συστάθηκε με τον Ν.4626/2019, από την κυβέρνηση της ΝΔ, πριν ένα μήνα. Σκοπός της εταιρείας είναι η προώθηση δράσεων για την αποκατάσταση των πληγεισών περιοχών στο Μάτι, με στόχο την βελτίωση και την αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων και συνολικά της περιοχής, που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές του 2018.

Κύριος πόρος της Εταιρείας θα είναι ο Ειδικός Λογαριασμός για την αρωγή των πυροπλήκτων ενώ θα εποπτεύεται από τον Υπουργό Εσωτερικών.

ππ1

ππ2