Σοβαρά προβλήματα στα νησιά του Ιουνίου και γενικότερα στην Δυτική Ελλάδα άφησαν πίσω τους τα έντονα ακραία καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν απο το απόγευμα της Πέμπτης σε πολλές περιοχές της χώρας, ακόμη και στην Αθήνα.

Από την κακοκαιρία επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό η Κεφαλονιά και η Ιθάκη.

Τα νησιά βρέθηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στο επίκεντρο της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα να σημειωθούν κατολισθήσεις στο οδικό δίκτυο.
rlsyj5rv
zsvt3vur

Μεγάλες ζημιές σε Κεφαλονιά και Ιθάκη- Κλειστά τα σχολεία
Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι πως τα σχολεία και στα δύο νησιά θα παραμείνουν σήμερα κλειστά, με απόφαση του αρμόδιου αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς Σταύρου Τραυλού, καθώς οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, καταγράφθηκαν κατολισθήσεις.

Στην χειρότερη κατάσταση όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται το χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.

Όπως φαίνεται και από φωτογραφίες του kefaloniapress.gr, ένα ποτάμι λάσπης έχεις σκεπάσει πάλι τους κεντρικούς δρόμους, ενώ ο δήμαρχος Σάμης, όπου υπάγεται το χωριό, δηλώνει πως «η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από την καταιγίδα της προηγούμενης εβδομαδας», τονίζοντας πάντως πως «ευτυχώς δεν είχαμε καταστροφές σε σπίτια και δεν έχει τραυματιστεί ή εγκλωβιστεί κανείς».

Μεγάλη είναι σύμφωνα με το τοπικό μέσο και η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού στις περιοχές που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού.

Χαρακτηριστικό είναι πως το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Star, προερχόμενο από τη Μύκονο αν και ήταν προγραμματισμένο να καταπλεύσει σήμερα στο Αργοστόλι, αναγκάστηκε να αποχωρήσει καθώς οι πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν την πρόσδεση του.