Ξεκίνησε το μεσημέρι της Παρασκευής η μετακίνηση 350 αιτούντων άσυλο από τη Μόρια σε δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της προσπάθειας για αποσυμφόρηση της Λέσβου από τον αυξημένο πληθυσμό μεταναστών και προσφύγων στα κέντρα υποδοχής.

Οι 350 αποχώρησαν από το ΚΥΤ Μόριας με λεωφορεία και φορτηγά του ελληνικού στρατού για το λιμάνι της Μυτιλήνης όπου θα επιβιβαστούν σταδιακά στο πλοίο «Νήσος Ρόδος», με το οποίο θα αναχωρήσουν για Πειραιά, και από εκεί με τη φροντίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες θα τοποθετηθούν σε δομές φιλοξενίας στο Σχιστό της Αττικής, στη Θήβα, στις Θερμοπύλες και στον Κατσικά Ιωαννίνων.

Την περασμένη Τετάρτη αναχώρησαν από τη Λέσβο 108 αλλοδαποί, ενώ έχει προγραμματισθεί να αναχωρήσουν την ερχόμενη Δευτέρα το απόγευμα ακόμη 247 άτομα.

.Σημειώνεται πως στον καταυλισμό της Μόριας σήμερα ζουν περίπου 12.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ στην ευρύτερη περιοχής της Μυτιλήνης περίπου 15.000, όταν ο πληθυσμός των μόνιμων κατοίκων ανέρχεται στους 40.000.