Ημέρα ταλαιπωρίας η Τρίτη για τους πολίτες, λόγω της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ κατά του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης. Τη συμμετοχή τους στην απεργία αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, γεγονός που θα κάνει κυριολεκτικά αβίωτο τον βίο των εργαζομένων και όχι μόνο.

Συγκεκριμένα: Δεν θα κινηθούν ο ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός, γραμμή 1), τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Το μετρό (γραμμές 2 και 3) θα  λειτουργήσει από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

Δεμένα και τα πλοία στα λιμάνια με απόφαση της ΠΝΟ. 

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις τράπεζες μετά από απόφαση της ΟΤΟΕ.

Σε 24ωρη απεργία και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), ΕΚΑΒ, Κέντρα Υγείας και Πρόνοια, με αίτημα την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Συμμετοχή στην απεργία έχουν ανακοινώσει επίσης οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες. Η ΔΟΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει τονίζει: «Ο αφοπλισμός του συνδικαλιστικού κινήματος διευκολύνει την κυβέρνηση στη λήψη μέτρων κατά των εργαζομένων και στην περιστολή των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Κάτι τέτοιο δεν θα το επιτρέψουμε. Τα συνδικάτα μπορούν να ρυθμίζουν και να διαφυλάσσουν την εσωτερική τους λειτουργία στη βάση δημοκρατικών και συμμετοχικών διαδικασιών που αποφασίζουν με αποφάσεις των οργάνων τους».

Από τη μεριά της, η ΟΛΜΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «αντεργατικό - αντιαπεργιακό», θεωρώντας πως «προωθεί ένα είδος 'ανάπτυξης', που μόνο σε όφελος της κοινωνίας και των εργαζόμενων δεν θα είναι».

H Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) συμμετέχει επίσης στην 24ωρη απεργία.

Στην Αθήνα προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 στην πλατεία Κλαυθμώνος από την ΑΔΕΔΥ, ενώ το ΠΑΜΕ διοργανώνει τη δική του συγκέντρωση στις 10:30 στα Προπύλαια.