Εικόνες καταστροφής άφησε πίσω της η κακοκαιρία στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης, με δεκάδες πλημμυρισμένα σπίτια και κατεστραμμένα αυτοκίνητα.

Στην περιοχή Ανθοκήπων, το ρέμα υπερχείλισε, με αποτέλεσμα σε πολλά σημεία των δρόμων, το οδόστρωμα στις άκρες να έχει υποχωρήσει και να έχουν δημιουργηθεί λακκούβες.

Λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας, μάλιστα, κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να ανέβουν στις ταράτσες προκειμένου να προστατευθούν από τα ορμητικά νερά. Αυτοκίνητα καλύφθηκαν από τα νερά, παρασύρθηκαν ενώ ένα κατέληξε σε αυλή σπιτιού.


Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο θα σημειωθούν εντός της ημέρας βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα είναι τοπικά ισχυρές.

Στην Αττική, αναμένονται αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και προς το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το βράδυ στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αντίστοιχη θα είναι η εικόνα και στη Θεσσαλονίκη όπου βροχές και καταγίδες αναμένονται να σαρώσουν την περιοχή. Από το μεσημέρι ωστόσο, αναμένεται βελτίωση. Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.