«Το Άσυλο Ανιάτων προσφέρει μία αξιοπρεπή καθημερινότητα ανάμεσα σε ανθρώπους που φροντίζουν και νοιάζονται! Προσφέρει χειροπιαστή και αυταπόδεικτη κοινωνική στήριξη και δεν έχει λάβει ούτε ευρώ από το κράτος. Τα κάνει όλα με δικούς του πόρους».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων σήμερα το πρωί η υφυπουργός Πρόνοιας Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στην σεμνή και λιτή τελετή εγκαινίων για την αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών για την ανακαίνιση της νέας πτέρυγας του Ασύλου Ανιάτων, η οποία είναι δυναμικότητας 38 κλινών και χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από χορηγίες ιδιωτών ύψους 300.000 ευρώ.

Το Άσυλο Ανιάτων ιδρύθηκε πριν από 126 χρόνια, το 1893 και έχει περιθάλψει μέχρι σήμερα περισσότερους από 8.500 συνανθρώπους μας.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν επίσης ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο βουλευτής της Ν.Δ. Θάνος Πλεύρης, οι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής Ρένα Δούρου και στο δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος.