Στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, Αγγελου Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, οι οποίοι είχαν συλληφθεί από Τούρκους τον Μάρτιο του 2018 στον Έβρο, όταν πέρασαν τα σύνορα πεζοί και κρατήθηκαν για μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι δυο τους απελευθερώθηκαν τον Αύγουστο του 2018 και επέστρεψαν στην Ελλάδα, πέντε μήνες μετά την σύλληψή τους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η κατηγορία περί κατασκοπείας που τους βάρυνε τίθεται στο αρχείο και οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί θα δικαστούν μόνο για παράνομη είσοδο στη γειτονική χώρα.

Στην έρευνα που διενήργησε ο γενικός εισαγγελέας της Αδριανούπολης σχετικά με την κατηγορία της «στρατιωτικής κατασκοπείας», αποφασίστηκε ότι δεν υπήρχε λόγος δίωξής τους, καθώς μετά την εξέταση του κινητού τηλεφώνου δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να στοιχειοθετεί κατηγορίες.

Έτσι το Ποινικό Δικαστήριο της πόλης θα εξετάσει μόνο την κατηγορία «εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη» εναντίον των δύο στρατιωτικών, οι οποίοι κατά λάθος διέσχισαν τα ελληνοτουρκικά σύνορα.