Φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Σύμφωνα με την πυροσβεστική οι φλόγες καίνε αγροτοδαστική έκταση.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά σε κατοικημένη περιοχή αλλά για την ώρα δεν απειλούνται οι διάσπαρτες κατοικίες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ένα πεζοπόρο τμήμα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αργοστολίου, Θεόφιλο Μιχαλάτο, που μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι «εκκενώθηκαν ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα και τους πήγαμε όλους στην παραλία όπου με λεωφορεία ήμασταν έτοιμοι να τους πάμε σε πιο ασφαλή περιοχή».

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην πυρκαγιά στα Λουρδάτα Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 42 πυροσβέστες,12 οχήματα & 1 ελικόπτερο. Αναλυτικά οι επίγειες δυνάμεις: 36 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 6 πυροσβέστες. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές και οχήματα ΟΤΑ και Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τον Περιφερειακό Διοικητή της πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέα Ρίζο, που μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, «η πυρκαγιά στην κυριολεξία πέρασε μέσα από τις αυλές των κατοικιών στην περιοχή Λουρδάτα χωρίς να κινδυνέψουν ανθρώπινες ζωές. Η φωτιά έκαψε μια παλιά αποθήκη που βρισκόταν μέσα στο δάσος και ένα χωματουργικό μηχάνημα. Σε συνεργασία με την Αστυνομία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κεφαλονιάς, εκκένωσε κατοικίες και καταλύματα της περιοχής για να μην κινδυνέψει καμιά ανθρώπινη ζωή».

Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο, ενώ στο σημείο βρίσκονται όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, καθώς υπάρχει ο φόβος αναζωπύρωσης λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στο Ιόνιο σήμερα.